Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt (9) kidnappet på fotballbanen

En oslomann (59) er tiltalt for å ha kidnappet en niåring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Dramaet endte på Majorstua politistasjon, hvor gutten ble sluppet fri. Ifølge statsadvokatens tiltale møtte 59-åringen opp mens gutten spilte fotball sammen med kamerater, og tok niåringen med seg hjem med makt. Bakgrunnen var at 59-åringen mistenke niåringen for å ha gjort hærverk på hans bopel.

—Gutten ble konfrontert med skadeverket, heter det i tiltalen til statsadvokat Anne Margrete Katteland.

Det var ca. kl. 18.30 mandag 1. september i år at 59-åringen møtte opp på Colletløkka ved Ullevål universitetssykehus. 9-åringen deltok i en organisert fotballtrening. 59-åringen skal ha ført og/eller dratt 9-åringen med seg til sin egen bopel, konfrontert ham med et skadeverk som var begått der.

Brast i gråt
Katteland skriver videre i tiltalen at 59-åringen deretter igjen tok tak i 9-åringen og plasserte han i bilen sin, lukket bildøra og kjørte til Majorstua politistasjon, hvor han overleverte 9-åringen til politiet.

—Under kjøreturen tvang 59-åringen fram en tilståelse fra niåring, ifølge tiltalen.

Gutten skal under kjøreturen ha gjort motstand, før han brast i gråt. En kvinne skal ha forsøkt å stanse 59-åringen, da han kjørte av sted med gutten. Denne kvinnen forteller til kriminalpolitiet at hun stilte seg i gata, men måtte flytte seg for å unngå å bli påkjørt. Kvinnen skal vitne i straffesaken mot 59-åringen.

Ikke skyldig
59-åringen er tiltalt for ved rettsstridig atferd eller ved å true med slikt, å ha tvunget noen til å gjøre, tåle eller unnlate noe, som det heter i lovteksten. Strafferammen er bøter eller fengsel i inntil tre år. Etter det Dagbladet får opplyst, har ikke 59-åringen i sin politiforklaring erkjent straffskyld.
Straffesaken kommer opp i Oslo tingrett 12. november. Det er avsatt en dag til rettsforhandlingene. Statsadvokaten har i tiltalen tatt forbehold om å legge ned påstand om at niåringen blir tilkjent erstatning/oppreisning fra 59-åringen.

Det er avsatt en dag til rettsforhandlingene. Statsadvokaten har i tiltalen tatt forbehold om å legge ned påstand om at 9-åringen tilkjennes oppreisning/erstatning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling