Gutt alvorlig skadd i båtulykke

En gutt i 10-års alderen ble alvorlig skadd og to andre barn fikk mindre skader da gummibåten de satt i kolliderte med en cabincruiser i Steigen i Nordland tirsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De tre skadde ble fraktet til Nordland sentralsykehus med helikopter, opplyser redningsleder Tore Wangsfjord ved Hovedredningssentralen i Bodø til NTB. Sentralen fikk melding om ulykken klokken 19. På sykehuset ble det konstatert at den eldste gutten hadde fått alvorlige hodeskader. Han ble derfor fraktet til sykehuset i Tromsø sent tirsdag kveld. Tilstanden hans er alvorlig men stabil. De to andre i båten, en 17-årig jente som førte båten og en gutt i 7-års alderen, ble lettere skadd.

- Gummibåten og fritidsbåten var i havnebassenget i Heldnessund nord for Kjerringøy da ulykken skjedde, sier lensmannsbetjent i Steigen, Øystein Sund til NTB.

Båtene var bare 50 meter fra land, og føreren av gummibåten klarte selv å ta seg til land. Føreren av cabincruiseren fikk satt i gang førstehjelp på de to skadde barna, og det kom raskt flere folk til stede og deltok i hjelpearbeidet.

De som var innblandet i ulykken var ikke avhørt tirsdag kveld, og lensmannsbetjent Sund kunne derfor ikke si noe om årsaken til ulykken.

(NTB)