EKSPLOSJON: En gutt i tiårsalderen døde etter en kraftig eksplosjon i en boligblokk i Göteborg. Video: NTB Scanpix. Vis mer

Gutt døde etter eksplosjon i Göteborg

Kraftig eksplosjon i en boligblokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil så langt ikke opplyse om hva som forårsaket eksplosjonen, men har satt i gang drapsetterforskning.

– Vi har ingen mistenkte og har heller ikke pågrepet noen på det nåværende tidspunkt, sier pressetalsperson Ulla Brehm i politiets region Väst, ifølge Göteborgs-Posten.

Ifølge et vitne som avisen har snakket med, skal det dreie seg om en håndgranat som eksploderte da den ble kastet inn i leiligheten. Men politiet kan ikke bekrefte disse opplysningene.

– Vi har våre teorier, men vi går ikke ut med noe før våre teknikere har vært på stedet, legger Brehms kollega Hans Lippens til overfor TT.

Barn drept

Eksplosjonen fant sted like etter klokken 3 natt til mandag i en leilighet i første etasje i en boligblokk. Det var flere personer til stede i boligen.

En gutt i tiårsalderen ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. Tidlig mandag morgen bekreftet politiet at barnet døde som følge av skadene.

Ingen av de øvrige i leiligheten hadde behov for medisinsk hjelp, ifølge politiet.

Barnets alder er ikke nøyaktig anslått. Mens Göteborgs-Posten og TT får oppgitt at gutten var i tiårsalderen, skriver Expressen at gutten var i åtteårsalderen.

Gjengmiljø

Skadene på huset er begrenset til leiligheten der eksplosjonen fant sted, samt trappeoppgangen. Politiet undersøker åstedet, og begynte i de tidlige morgentimene å gå fra dør til dør for å innhente informasjon fra naboer. Et område på rundt 100 meter rundt bygningen ble avsperret.

En av mennene som ble dømt til fengsel på livstid etter skytingen mot restauranten Vår Krog & Bar i Bispegården i Göteborg i fjor, der to menn ble drept, bor ifølge Expressen i leiligheten der eksplosjonen fant sted natt til mandag. Politiet utelukker ikke at eksplosjonen var resultat av en hevnaksjon.

– Akkurat nå utelukker vi ingenting. Det er en av teoriene som vi jobber med, sier Lippens til avisen.

Det har tidligere funnet sted hevnaksjoner i den pågående gjengkrigen i Göteborg. I oktober i fjor ble det kastet en håndgranat inn i en leilighet.

NTB.