Gutt døde under lek

FREDRIKSTAD (Dagbladet): I løpet av seks timer døde to lekende barn på forskjellige steder i Østfold i går ettermiddag. Den samme ambulansen kjørte begge barna til sykehus i Fredrikstad, men i begge tilfeller kom hjelpen for seint.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tre år gammel gutt døde ved 14-tida. Trolig ble han kvalt av en gren på et tre ved barnehagen sin i Halden. Bare timer seinere døde en tiårig gutt på en lekeplass i boligfeltet Ambjørnrød i Fredrikstad. Etter all sannsynlighet falt et lekeapparat over ham. Det foregikk byggearbeider på lekeplassen, uten at lekeplassen var sperret av.

Den første ulykken

Halden, klokka 13.30: Under lek i Menighetspleien Barnehage skal den tre år gamle gutten ha blitt sittende fast med halsen i klem i en gren. De små beina rakk ikke ned til bakken, og hjelpen kom for seint. Det var i går uklart hvordan gutten havnet i det dødelige knipetaket.

Fire jenter fra den videregående skolen i nærheten så det som skjedde, klatret over barnehagegjerdet, og forsøkte å gjenopplive den bevisstløse gutten. Ambulansen kom raskt til stedet, men treåringen døde på vei til sykehuset.

Politiet vil ikke kommentere hvorfor ungdommene fra naboskolen kom før de barnehageansatte til den lille gutten.

{ndash}Vi vet at gutten lekte i barnehageområdet, men tror ikke at dette var organisert lek. Vi vet heller ikke om det var andre barn eller barnehageansatte i nærheten, sier politiadjutant Erik Parmer ved Halden politidistrikt.

Menighetspleien Barnehage er en privat barnehage. Ifølge barnehagekonsulent Kirsten Mellingseter i Halden kommune, har barnehagen 50 barn og 10 ansatte ved de tre avdelingene.

{ndash}Dette er dypt tragisk for de involverte. Det kommer som et sjokk for alle, sier hun.

Den andre ulykken

Ambjørnrød i Fredrikstad, klokka 18.45: Knappe seks timer seinere omkommer en ti år gammel gutt på en lekeplass i et stort boligfelt. Etter det Dagbladet erfarer skal et tre meter høyt stativ til en sklie ha falt ned over gutten mens han lekte.

Lekeplassen er under opprusting. Nye, moderne klatrestativer og husker står klare for barna. Bare ti meter unna ligger byggeområdet, med lekeapparater og materialer liggende på bakken. En stor gravemaskin og det veltede skliestativet står innenfor politisperringene. Ingen advarsler eller gjerder hindrer de lekende barna i å leke på byggeområdet.

Usikret

Teknisk sjef Harald Åsen i Fredrikstad kommune vil ikke kommentere om det er uforsvarlig å la en byggeplass på en lekeplass være usikret.

{ndash}Dette er en tragisk hendelse. Lekeplassen er under opprustning for å tilfredsstille de nye sikkerhetskravene til lekeplasser. Jeg vil ikke si noe om hvorvidt byggearbeidet burde være bedre sikret, sier Åsen.

Sørgende beboere i boligfeltet tente seint i går kveld lys på lekeplassen for den omkomne tiåringen.

{ndash}Det er en selvmotsigelse å ha en byggeplass så nær en lekeplass. Det verste er at kommunen har latt byggeplassen stå usikret, sier en nabo til Dagbladet. Flere av naboene har selv barn som har lekt der.

Den samme ambulansen rykket ut til begge ulykkene, og fraktet barna til sykehus i Fredrikstad.


I går kveld fikk ambulansepersonalet hjelp av en prest for å bearbeide de tøffe opplevelsene.

I SORG: En sørgende nabo tenner lys for den omkomne tiåringen på Ambjørnrød i Fredrikstad.