Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt forsvunnet etter at heliumballong fløy avgårde

Dramatisk aksjon for å få ballongen ned. Gutten ble ikke funnet da politiet fikk den ned på bakken.

LANDET PENT: Men uten seksåring. Her løper en politimann etter den lille UFO-lignende heliumballongen. Foto: REUTERS/KUSA TV/Scanpix
LANDET PENT: Men uten seksåring. Her løper en politimann etter den lille UFO-lignende heliumballongen. Foto: REUTERS/KUSA TV/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):  Etter omkring tre timer i lufta, landet en hjemmelaget heliumballong på en åker ved Dia, like ved Denver.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press klatret Falcon Heene (6) inn i ballongen. Gutten ble ikke funnet. Det er på det nåværende tidspunktet uklart om gutten svevde med ballongen eller ikke.

En seks år gammel gutt og hans storebror lekte i bakgården, og storebroren sier han så seksåringen klatre om bord i ballongen like før den for av sted, opplyser politiet i Larimer County.

Kan ha falt ut
CNNs lokalnyhetskanal KMGH melder at gutten ikke var i heliumsballongen da den landet. Myndighetene frykter at gutten kan ha falt ut.

Heliumballongen var i lufta i omkring tre timer, og startet å gå nedover like rundt klokka halv ti. Ifølge CNBC så landingen svært fin ut, og at det var et sjokk da det ikke var noen gutt inni.

Heliumballongen, som var formet som en flyvende tallerken(UFO), ble fulgt på direktesendt fjernsyn da den raste avgårde i rundt 40 kilometer i timen. Flere fryktet at den UFO-lignende luftballongen ville krasjelande med den unge gutten oppi, men flere diskuterer nå om det i det hele tatt var en kurv under den under den lange flyturen.

Kjærlighet for vitenskap
Ifølge den lokale nyhetskanalen, 9News, tilhører luftballongen Richard Heene. Sønnen Falcon, skal være den seks år gamle gutten som er savnet.

Richard Heene er amatørforsker og kjent stormjeger. Under programmet «WifeSwap», eller «Konebytte» på norsk, fokuserte Richard og kona Mayumi på deres kjærlighet for vitenskap.

INGEN SEKSÅRING: Her er ballongen som sjokkerer Amerika. Foto: AP Photo/KMGH-TV/Scanpix
INGEN SEKSÅRING: Her er ballongen som sjokkerer Amerika. Foto: AP Photo/KMGH-TV/Scanpix Vis mer

Den føderale luftfartsadministrasjonen (FAA) fulgte den dramatiske situasjonen nøye, og det ble sendt opp helikopter for å redde seksåringen som ble antatt å være ombord. Hendelsen hindret ikke flytrafikk fra Denvers internasjonale flyplass.

Siste: En talsperson ved Fort Collin-politiet forteller til 9News at det aldri var meningen at luftballongen skulle frakte noen.

- Det var bare et familieprosjekt de jobbet med, sier politiet, som mistenkte at han befant seg i en liten kurv eller boks under ballongen, som ikke var festet særlig godt.

Letemannskaper gjør nå søk etter denne boksen, ifølge 9News.

Dagbladet kommer med mer.

UFO-LIGNENDE: Falt seksåringen ut?  Foto: AP Photo/KMGH-TV
UFO-LIGNENDE: Falt seksåringen ut? Foto: AP Photo/KMGH-TV Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media