Gutt funnet død i ishallen

Til sammen er 13 bekreftet omkommet etter ishallkollapsen. To er fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer er funnet døde i dag, etter at letingen etter savnede i ruinene etter ishallkollapsen i Tyskland ble satt igang igjen i dag. Redningsarbeidere med hunder gjorde funnet, melder AP.

Polititalsmann Hubertus Andrae sier liket er av en gutt, men oppga ingen alder.

En kvinne og en jente er savnet, men ikke funnet.

- De to andre har vi ikke greid å lokalisere ennå. Det er ingen tegn til liv, sier Andrea til AP.

Til sammen sju av dem som i går var bekreftet omkomne, var barn. Alle er tyske statsborgere.

 32 andre barn og voksne var inne i ishallen da taket knakk sammen av snømassene ved 16-tiden mandag. 18 av de 32 har pådratt seg alvorlige, men ikke livstruende skader.

Reddet femåring

Siste overlevende ble hjulpet ut fra ruinene av ishallen like før midnatt natt til mandag. Det var en fem år gammel jente som bare hadde fått mindre skader etter åtte timer under snø og vrakrester av det 60 ganger 30 meter store taket.

-Etter den tid har det ikke vært rop om hjelp eller andre tegn til liv, sa en talsmann for det lokale brannvesenet til nyhetsbyrået AP i ettermiddag.

Tragedien har ikke bare satt sitt preg på de 15.000 innbyggerne i Bad Reichenhall. Tysklands forbundskansler Angela Merkel rykket i dag ut med landets dypeste sympati på vegne av regjeringen.

Avlyst - men ikke for publikum

Selv om stemningen i ulykkesbyen har vært lavmælt i hele dag, har diskusjonen gått mann og kvinne i mellom om denne katastrofen kunne vært unngått. Det ble klart allerede i går at kommunale myndigheter tidlig på ettermiddagen hadde gitt beskjed til den lokale ishockeyklubben om at kveldens ishockeytrening var avlyst på grunn av fare for nettopp det som skjedde. Men hallen og skøyteisen var likevel åpen for publikum etter at denne beslutningen var tatt.

Hallen ble bygget i 1972. Helt siden byggeperioden har det vært en lokal debatt om det er fornuftig med flatt tak på en hall i et så snørikt område. De siste årene har kritiske røster også pekt på at det var på tide med restaurering av taket.

25 cm snø

Det lå 25 centimeter våt nysnø på taket da det knakk sammen. Meterologer målte snøfallet på tysk side av Alpene til 45 centimeter det siste døgnet før ulykken.

Men flere bygningsingeniører uttrykte i dag tvil om snømassene aleine var årsaken til ulykken.

-Slike bygninger må undersøkes nøye etterhvert som de blir eldre, slik det gjøres med broer. Ingen ville gå ombord i et fly som ikke er jevnlig overhalt eller sjekket, sa ingeniør Carsten Koenke, ifølge AP.

MINNESTUNDBad Reichenhall mintes sine 13 døde i går kveld. Redningsmannskapene venter på å finne de fire siste savnede.
VENTER Redningsmannskapene venter på sterkere løftekraner.Redningsledelsen i Bad Reichenhall stoppet søkene i dag av frykt for at veggene og mer av taket kunne rase.
HULL Den kombinerte ishallen, svømmehallen og tennishallen fotografert fra oven. Ishallen er et stort hull og bygnignsrester.