Gutt funnet i vannet - livstruende skadd

Var savnet etter bading i Kabelvåg i Nordland. Funnet etter en time.

Politiet fikk 15.45 i ettermiddag melding om en gutt om ble borte etter å ha badet med en gruppe i Kabelvåg i Nordland.

Etter en stor redningsaksjon, ble det gjort funn i vannet 16.43 i ettermiddag, en time etter at meldingen nådde politiet.

- Det er gjort funn, og det jobbes med pasient en på stedet. Det drives livreddende førstehjelp på stedet, sier operasjonsleder Mads Bernhoft i Nordland politidistrikt til Dagbladet.

Vedkommende ble flydd med luftambulansen til UNN i Tromsø kort tid etter. Innsatsleder Per Helge Moe sier til NRK at tilstanden til den unge gutten er kritisk.

«Tilstanden til gutten som var i ei badeulykke i Vågan er uforandret, fortsatt kritisk og livstruende», skriver UNN på Twitter 23.40.

De varsler at de vil komme med en ny oppdatering om guttens tilstand klokka 09.00 lørdag.

Det var snakk om tre personer som badet i Kabelvåg i Nordland i ettermiddag.

Et Sea King-helikopter ble sendt fra Bodø med redningsdykkere om bord. I tillegg var et ambulansehelikopter på stedet for å lete etter gutten.

- Det var flere som var ute og badet. De savner én person etter å ha kommet opp igjen, sier operasjonsleder Mads Bernhoft i Nordland politidistrikt til Dagbladet.

- Lokalt brannvesen er også på plass i tørrdrakter. De skal søke, men det er grumsete vann og vanskelig å se, sier Bernhoft.