HELIKOPTER PÅ VEI: Et SeaKing redningshelikopter letter fra området ved Bingedammen i Fredrikstad i dag. Gutten er nå på vei til Rikshospitalet, og får fortsatt hjerte- og lungeredning. Foto: Andreas Utberg / Utrykningsnytt / NTB scanpix
HELIKOPTER PÅ VEI: Et SeaKing redningshelikopter letter fra området ved Bingedammen i Fredrikstad i dag. Gutten er nå på vei til Rikshospitalet, og får fortsatt hjerte- og lungeredning. Foto: Andreas Utberg / Utrykningsnytt / NTB scanpixVis mer

Gutt kritisk skadd etter drukningsulykke i Fredrikstad

Politiet vet ennå ikke hvordan gutten havnet i vannet eller hvor lenge han lå der.

En gutt (9) var utsatt for en drukningsulykke i Bingedammen ved Bydalen i Fredrikstad, ifølge Øst politidistrikt. Både politi, ambulanse og et SeaKing redningshelikopter kom raskt til stedet og fikk satt i gang hjerte- og lungeredning.

- Gutten ble funnet raskt av ambulansepersonale og politi. Det ble igangsatt førstehjelp umiddelbart og hovedredningssentralen sendte redningshelikopter fra Rygge. Gutten er nå på vei i helikopter til Rikshospitalet, sa Gisle Sveen, operasjonsleder ved Øst politidistrikt til Dagbladet i ettermiddag.

Niåringen er søndag kveld innlagt på Rikshospitalet med kritiske skader etter at han ble hentet livløs opp fra vannet.

Det bekrefter pressevakt Knut Albert Solem ved Oslo universitetssykehus overfor NTB søndag kveld.

Uavklart

Gutten ble hentet opp av Bingedammen i Fredrikstad ved 13-tiden. Han ble fløyet med et Sea King redningshelikopter til Rikshospitalet i Oslo søndag ettermiddag.

Politiet meldte først om hendelsen klokken 12.50 søndag ettermiddag. Niåringen ble fløyet bort med redningshelikopteret klokka 13.19.

Foreldrene til gutten var søndag på badestedet, og fikk nå hjelp fra kyndig personale. Politiet har også varslet kriseteam, for å hjelpe familien i fortsettelsen.

- Vi har ikke oversikt over hvordan gutten havnet i vannet eller hvor lenge han var der. Det vil taktisk etterforskning vise, sa politiadvokat Behreng Mirzaei i Øst politidistrikt til NTB.

Uavklart om kan svømme

Ulykken fant sted i Bingedammen ved Bydalen i Fredrikstad, som er en mye brukt badeplass, ifølge Sveen.

- Det er fremdeles ukjent om gutten kan svømme eller ikke, sier operasjonslederen.

Bingedammen er et delvis kunstig anlagt vann i skogsterrenget i Fredrikstad. Det er bratte fjellsider rundt deler av dammen, og den benyttes som vannreservoir, melder TV2.