Gutt på ett år og syv måneder lekte med nattlys fra IKEA da han fikk støt

Tilbakekaller alle PATRULL.

TILBAKEKALLER: Den svenske interiør-giganten IKEA tilbakekaller samtlige PATRULL nattlys på grunn av risiko for elektrisk støt. Det heter det i en pressemelding som ble sendt ut tirsdag morgen. Foto: IKEA
TILBAKEKALLER: Den svenske interiør-giganten IKEA tilbakekaller samtlige PATRULL nattlys på grunn av risiko for elektrisk støt. Det heter det i en pressemelding som ble sendt ut tirsdag morgen. Foto: IKEA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den svenske interiør-giganten IKEA tilbakekaller samtlige PATRULL nattlys på grunn av risiko for elektrisk støt. Det heter det i en pressemelding som ble sendt ut tirsdag morgen.

I henhold til meldingen har IKEA mottatt en rapport om en hendelse der en liten futt på ett år og sju måneder lekte med et PATRULL nattlys.

Synlige sår Han skal ha forsøkt å fjerne lyset fra stikkontakten da lokket som dekker baksiden av lampa falt av. Han fikk så elektrisk støt og synlige sår på hånda.

IKEA skriver videre at PATRULL-lampa ble grundig testet før den ble sluppet på markedet, og etter hendelsen har hele 600 eksemplarer vært under lupen uten at de har funnet en tilsvarende feil. Likevel tilbakekaller de nå samtlige enheter.

Produktet har vært i salg i Europa og Nord-Amerika siden 2013. Har du en slik lampe kan den returneres til hvilket som helst IKEA-varehus og beløpet blir refundert.

Kommoder I juli gikk IKEA ut i USA og ba folk slutte å bruke kommoder blant annet fra serien Malm, hvis de ikke er festet til veggen. Samtidig har de tilbudt gratis veggfester til alle sine kunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.