TILBAKEKALLER: Den svenske interiør-giganten IKEA tilbakekaller samtlige PATRULL nattlys på grunn av risiko for elektrisk støt. Det heter det i en pressemelding som ble sendt ut tirsdag morgen. Foto: IKEA
TILBAKEKALLER: Den svenske interiør-giganten IKEA tilbakekaller samtlige PATRULL nattlys på grunn av risiko for elektrisk støt. Det heter det i en pressemelding som ble sendt ut tirsdag morgen. Foto: IKEAVis mer

Gutt på ett år og syv måneder lekte med nattlys fra IKEA da han fikk støt

Tilbakekaller alle PATRULL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske interiør-giganten IKEA tilbakekaller samtlige PATRULL nattlys på grunn av risiko for elektrisk støt. Det heter det i en pressemelding som ble sendt ut tirsdag morgen.

I henhold til meldingen har IKEA mottatt en rapport om en hendelse der en liten futt på ett år og sju måneder lekte med et PATRULL nattlys.

Synlige sår Han skal ha forsøkt å fjerne lyset fra stikkontakten da lokket som dekker baksiden av lampa falt av. Han fikk så elektrisk støt og synlige sår på hånda.

IKEA skriver videre at PATRULL-lampa ble grundig testet før den ble sluppet på markedet, og etter hendelsen har hele 600 eksemplarer vært under lupen uten at de har funnet en tilsvarende feil. Likevel tilbakekaller de nå samtlige enheter.

Produktet har vært i salg i Europa og Nord-Amerika siden 2013. Har du en slik lampe kan den returneres til hvilket som helst IKEA-varehus og beløpet blir refundert.

Kommoder I juli gikk IKEA ut i USA og ba folk slutte å bruke kommoder blant annet fra serien Malm, hvis de ikke er festet til veggen. Samtidig har de tilbudt gratis veggfester til alle sine kunder.

Det skjedde etter den to år gamle amerikanske gutten Curren Collas i fjor døde etter at en Malm-kommode veltet over ham. To-åringens mor, Jaquelyn Collas, saksøkte møbelgiganten, og meldte saken til amerikanske forbrukermyndigheter.

- Det handler om en kampanje der man vil øke bevisstheten om sikkerhet i hjemmet, sa kommunikasjonssjef Tina Kardum i Ikea Sverige til det svenske nyhetsbyrået TT da.

Forbrukermyndighetene startet en granskning etter dødsfallet, og tidligere denne uka kunne de fortelle at de har fått tips om 14 tilfeller hvor Malm-kommoder har veltet, hvor fire av dem førte til personskader. 

Ikea har også opplyst at de kjenner til ytterligere tre dødsfall siden 1989 etter at ulike typer av møblene deres har veltet.