Gutt påkjørt i fot­gjengerfelt - døde

Den mannlige sjåføren er siktet etter dødsulykken.

OMKOM: Et barn i barnehagealder omkom i en trafikkulykke på Slemdal i Oslo mandag ettermiddag. Reporter: Amanda Nordhagen Walnum. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SLEMDAL (Dagbladet): En gutt i barnehagealder ble mandag ettermiddag påkjørt i et fotgjengerfelt på Slemdal i Oslo.

Barnet omkom i ulykken, bekrefter politiet.

- Da politiet ankom stedet var det iverksatt hjerte- og lungeredning fra helse. De gjorde sitt ytterste for å redde barnet, men livet sto ikke til å redde, sier operasjonsleder Sven Christian Lie ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Gutten ble erklært død på stedet av en lege, ifølge politiet.

OMKOM: Et barn i barnehagealder omkom i en trafikkulykke på Slemdal i Oslo mandag ettermiddag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OMKOM: Et barn i barnehagealder omkom i en trafikkulykke på Slemdal i Oslo mandag ettermiddag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

To i bilen

Gutten ble påkjørt av en bil som ble ført av en eldre mann. I bilen var det også en passasjer, forteller operasjonsleder Lie til Dagbladet.

Gutten var sammen med sine foreldra da ulykken fant sted, men ingen andre ble skadd i ulykken.

Politiet har kontroll på føreren av bilen.

- Sjåføren blir først og fremst ivaretatt av helse på stedet, og er også i samtale med vårt mannskap på stedet, sier operasjonslederen.

Mannen er formelt siktet, og det er tatt beslag i hans førerkort, bekrefter operasjonsleder Lie overfor Dagbladet.

- Nøyaktig hva han er siktet for, må jeg komme tilbake til, da jeg ikke sitter med den informasjonen per nå, sier han.

- Var grønt lys

Ifølge politiets opplysninger skal gutten ha løpt over fotgjengerfeltet da lyssignalet viste grønn mann, ifølge Arve Røtterud, politiets innsatsleder på stedet.

- Opplysninger vi har tilsier at det skal ha vært grønn mann, og at gutten skal ha løpt over fotgjengerfeltet. Bilen, som også skal ha kjørt på grønt, svingte inn og traff gutten i fotgjengerfeltet, sier Røtterud til Dagbladet.

Han legger til at de vil ettergå disse opplysningene opp mot andre forklaringer politiet har tatt og vil ta.

I forut for ulykken skal bilen ha stått på rødt lys og ventet på grønt. Farten til bilen skal dermed ikke ha vært særlig høy, ifølge politiets opplysninger.

Sikret spor

I tillegg til barnets foreldre og passasjeren i den aktuelle ulykkesbilen skal det også ha vært ett eller flere vitner på stedet, ifølge politiet.

Politiet meldte om hendelsen i 17.30-tida, og jobbet i 18-tida fortsatt på stedet for å innhente tekniske spor og foreta vitneavhør.

Like etter klokka 18.00 melder Dagbladets reporter på stedet at politiet har fjernet sperringene fra stedet.

Som følge av politiets arbeid sto det på et tidspunkt seks busser i kø i området.

I 19.00-tida var politiets arbeid på stedet ferdig. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 16.35 fra AMK.

Dagbladet kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer