Gutt reddet med helikopter

Med kritiske skader ble en 17 måneder gammel gutt fraktet med ambulansehelikopter til Gøteborg. Han er nå utenfor livsfare. To kvinner ble skadd i trafikkulykken, den ene har livstruende skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ekspressbuss fra Swebus kjørte inn i en personbil ved Varmländsbro like før Strømstad i går. Den 17 måneder gammel gutt ble fraktet til sykehuset i Gøteborg, mens de andre passasjerene i bilen, to kvinner på henholdsvis 23 år og 25 år, ble fraktet til Ullevål sykehus. De skadde er alle nordmenn med bopel i Sverige.

Kritisk

Personell på Ullevål sykehus opplyste i går at den 23 år gamle kvinnen var livstruende skadd, og at tilstanden hennes var kritisk.

Hun skal ha fått store hodeskader.

Den eldste kvinnen har alvorlige skader i hodet og brystet, men hennes tilstand skal være stabil.

NTB skrev ved 18-tida i går at guttens tilstand var kritisk. Befal Kent Almquist ved Strömstad politistasjon sa seinere på kvelden til Dagbladet at gutten var utenfor livsfare.

Ulykka har trolig skjedd da bilen kvinnene og barnet satt i krysset veien for å svinge av ned mot Strømstad. Politiet og brannvesenet fikk melding om ulykka klokka 14.45.

Fastklemt

- En personbil, en Mitsubitshi, kom kjørende fra sør, tok av ned mot Strømstad ved den nordre avkjøringen. Da fikk den ekspressbussen i siden, forteller brannsjef Bernt Eriksson i Strømstad.

Kvinnen som satt på passasjersiden ble sittende fastklemt i bilvraket, og måtte hjelpes ut av brannvesenet.

Barnet i baksetet ble straks sendt med ambulanse mot sykehuset i Gøteborg. På veien møtte ambulansen et ambulansehelikopter, som overtok syketransporten for å få gutten raskere fram.

Vakthavende ved Strømstad-polisen, Kent Almquist, sier til NTB at enten bussen eller personbilen må ha kjørt på rødt lys. Krysset der ulykken skjedde er fullstendig lysregulert slik at personbilen bare kan kjøre til venstre på grønn pil når bussen i motgående kjørefelt har rødt lys.