Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt satt fast på trestamme midt i elva

Dramatisk redningsaksjon i Brumunddal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det så en stund høydramatisk ut for en 16-årig gutt som ble sittende fast på en trestamme midt i elva Brumunda i Hedmark. Det tok halvannen time før redningsmannskapene kom til og fikk reddet ham.

- Vi fikk melding klokka 19.50, fra et øyenvitne. Ifølge opplysningene var det tre gutter i 15-16-årsalderen som drev og lekte ved elva, hvorav en klatret ut på stammen og ble sittende fast, forteller operasjonsleder Geir Rygh ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Store mannskaper ble kalt ut. Først ute var brannvesenet, som mislyktes i å redde gutten med line. Samtidig var et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen på vei, men til slutt var det ei mobilkran med kurv som ble redningen, forteller Rygh.

Han beskriver situasjonen som «lite trivelig».

- Fra vi fikk melding, til han var på land igjen, gikk det halvannen time. Han satt i bar overkropp og ga uttrykk for at han frøys, og hadde han falt i elva, ville det blitt kritisk, sier politimannen.

16-åringen ble til slutt tatt med i ambulanse for sjekk.

KUNNE BLITT KRITISK: Gutten var lite påkledd og frøys. Hadde han falt i elva, ville situasjonen blitt kritisk. Foto: OLE ANDERS OLSBAKK OG JOHN ANDERS GRANBERG
KUNNE BLITT KRITISK: Gutten var lite påkledd og frøys. Hadde han falt i elva, ville situasjonen blitt kritisk. Foto: OLE ANDERS OLSBAKK OG JOHN ANDERS GRANBERG Vis mer