Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt sendt til sykehus etter volds­episode på skole. Både kommunen og foreldrene har anmeldt forholdet

- Vi er dypt fortvilet, sier ordfører i Nittedal kommune. 

ANMELDT: Lensmannskontoret i Nittedal bekrefter at det foreligger to anmeldelser på en voldsepisode ved en ungdomsskole i kommunen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ANMELDT: Lensmannskontoret i Nittedal bekrefter at det foreligger to anmeldelser på en voldsepisode ved en ungdomsskole i kommunen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag ble en gutt i ungdomsskolealder sendt til sykehus etter å ha blitt utsatt for vold ved en skole i Nittedal kommune.

I et skriv sendt ut til foreldrene ved skolen på søndag, bekrefter rektor at hendelsen fant sted i storefri, samt at gutten ble hentet av ambulanse og fraktet til sykehus.

«Skolen har over tid hatt utfordring på trinnet der en gruppe elever gjentatte ganger har plaget og dominert medelever både i skolegården og spesielt på sosiale medier. Saken har vært høyt prioritert fra skolens side og flere tiltak har vært iverksatt», står det i skrivet.

Videre opplyser rektoren at de ikke aksepterer hendelser som dette og at de ser svært alvorlig på det som har skjedd.

Gutten skal nå være utskrevet fra sykehus.

To anmeldelser

Politioverbetjent ved lensmannskontoret i Nittedal, Geir Bakk Anthonsen, bekrefter overfor Dagbladet at forholdet er anmeldt.

- Vi har mottatt anmeldelse både fra mor og fra Nittedal kommune. Begge anmeldelsene kom i dag. Det er snakk om utøvelse av vold, men vi har ikke fått noen legeerklæring, så jeg kan ikke si noe om skadeomfang.

Anthonsen sier at en mistenkt er oppgitt i forbindelse med anmeldelsene, men sier at de ikke har hatt noen inne til avhør ennå.

- Vi planlegger seansene, og avhør kommer til å finne sted så snart som mulig.

Har hatt problemer

- Vi har hatt utfordringer spesielt på ett trinn, og vi har jobbet hardt opp mot disse problemene. Da vi har fått melding om at elever ikke har det bra, har vi satt igang en rekke tiltak for å bedre situasjonen. På fredag ble en elev innlagt på sykehus etter en voldsepisode, og Nittedal kommune besluttet i samråd med skolen å anmelde saken til politiet, sier rektor ved den aktuelle skolen til Dagbladet.

Rektoren forteller at både skolen og kommunen må sørge for at det er trygt å oppholde seg på skolen.

- Vi ser at tiltakene vi har satt igang ikke har hatt den effekten vi ønsket, og da må vi sette igang andre tiltak. Jeg har vært rundt i alle klassene på det berørte trinnet i dag, og har gitt en redegjørelse til elevene. De har selv også tatt initiativ til en markering, hvor de uttrykker at dette ikke er noe de aksepterer at skjer.

- Vi er dypt fortvilet

Også ordfører i Nittedal kommune, Hilde Nysten Thorkildsen (Ap), forteller til Dagbladet at det har vært utfordringer i ungdomsmiljøet på skolen.

- Vi ble umiddelbart orientert om dette på fredag, og det har vært en kontinuerlig dialog mellom kommunen og skolen i helga. Det er en utfordrende situasjon på skolen, og det er allerede blitt iverksatt en rekke tiltak. Disse tiltakene har ikke vært gode nok, noe som gjør at vi nå går enda tyngre inn for å få en slutt på dette en gang for alle. Sånn skal ikke unger i Nittedal ha det. Punktum, sier ordføreren.

Hun opplyser at temaet ble tatt opp på det siste FAU-møtet som fant sted for noen uker siden.

- Kommunen har også levert en formell, skriftlig anmeldelse, og beslutningen om det ble tatt umiddelbart. Dette finner vi oss ikke i. Nå tenker jeg mest på dem som er involvert, samtidig som jeg ser at det er gledelig at elevene i dag har tatt initiativ til en markering og hvor de sier at de ønsker et trygt skolemiljø. Vi er dypt fortvilet over dette, og har koblet inn alt vi kan koble inn, sier Hilde Nysten Thorkildsen.

Thorkildsen kommer til å orientere om saken på kommunestyremøtet som finner sted klokka 17.30 i ettermiddag. Flere lokalpolitikere Dagbladet har vært i kontakt med har varslet at de kommer til å kreve svar på spørsmål omhandlende hendelsen.

Innkalt til ekstraordinært FAU-møte

FAU-leder på den aktuelle skolen sier at FAU har vært kjent med at det har vært utfordringer i ungdomsskolemiljøet over lengre tid, og at temaet har blitt tatt opp på FAU-møter.

- Det er en veldig komplisert og alvorlig situasjon. Vi har fått en redegjørelse fra rektor, og vi vet at det har blitt iverksatt tiltak. Det har åpenbart eskalert nå den siste tida, og jeg som FAU-leder har full tillit til at rektor har sett på situasjonen som svært alvorlig allerede før hendelsen på fredag fant sted. Dette er komplisert, og mye skjer på sosiale medier. Skillet mellom skole og fritid er ikke så skarpt som det en gang var, så disse utfordringene har skolen, skoleeierne og foreldrene et ansvar for å løse sammen. Alle parter må samles og diskutere hva som kan gjøres for at skolemiljøet bedres generelt.

FAU-lederen opplyser at det er innkalt til ekstraordinært FAU-møte i morgen, hvor også kommuneledelsen er invitert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media