Gutt skal ha truet jenter til å sende ham nakenbilder

Siktet for nakenbilde-pressing og to voldtekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gutt fra Hedmark er siktet for å ha presset mange jenter under 16 år til å sende ham intime bilder og filmer. Han er også siktet for å ha begått to voldtekter.

Tenåringen ble pågrepet i begynnelsen av mars og varetektsfengslet i to uker. Fredag ble han varetektsfengslet i ytterligere fire uker.

- Vi ønsker ham fengslet slik at han ikke har mulighet til å påvirke fornærmede som vi ønsker å avhøre de neste ukene, sier politiadvokat Liv Hilde Nytrøen i Innlandet politidistrikt til NRK.

Guttens forsvarer, advokat Jens-Henrik Lien, ba under fengslingsmøtet om at hans klient måtte løslates.

- Etterforskningen er i en tidlig fase, og han har hittil bare i begrenset grad forklart seg om forholdene som ligger til grunn for siktelsen, sier Lien. Han ønsker ikke å kommentere saken utover det.

Politiet startet etterforskning etter at en familie i Ålesund anmeldte gutten for truende atferd mot datteren.

- Det ble gjort beslag, men det gjaldt kun én jente. Etter å ha gjennomgått beslaget oppdaget politiet svært mange andre forhold, sier Nytrøen.

De fornærmede jentene i saken kommer fra hele landet. Politiet har vært i Trondheim, Ålesund, Bodø, Sandefjord, Askim og Hamar for å avhøre jenter og vitner i saken.

- Det er for tidlig å si noe om hvor mange jenter det er snakk om, men det er et stort antall. Vi har de siste 14 dagene hatt tilrettelagte avhør av ti jenter, og det er planlagt flere avhør etter påske, sier politiadvokaten. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram