Gutta er happy

Norge i hundre ... milliarder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØRJULENS MINST LEKRE syn var da skipsreder John Fredriksen med venner lot seg filme av TV 2-nyhetene utenfor Theatercafeen bitte lille julaften, i det han fisket en tusenlapp opp av en feit lommebok, knipset den over til en tigger og brekte på rederdialekt:«ta\'rei sammen, så blir\'e nok noe av dei\'å.» Theatercafeen i Oslo har vært førjulas samlingssted for fortidas brautende japper som med åra har skaffet seg patina over cashflowen. Eller som Nettavisens journalister jublet da de kunne telle så mye som over førti finansakrobater rundt samme julebord: «Gutta er happy».

JODA, vi er på skinner. Og mediene ligger pesende på rygg. De rikes jul har overtatt for julekveld i skogen. Eller som urmaker Bjerke kan beklage, men han er allerede utsolgt på damerolex over 100 000 kroner, med diamanter. Børsen går så det griner, og finanseliten sutrer over gammelkommunistene i den rødglødende regjeringa. Når den ikke møtes på Theatercafeen til nesegrus pressedekning. Finanseliten, altså. Og sannelig, på vei ut av det store jubileumsåret 2005 kan vi slå fast at vi har klart oss ganske godt uten svenskene. Noen og tjue år etter at fenomenet jappetid for første gang ble innledet på 80-tallet - det var da ledelsen på Oslo Børs innkalte til pressekonferanse med champagne for å feire at dagsomsetningen for første gang var over 10 millioner kroner - regnes en god dagsomsetning i dag helst i mer enn fem milliarder. Børskrakk er som kjent av forbigående art. De som overlevde krakket i 1987 har i dag stabilisert seg som vårt nye adelskap. Allerede 7. juli 2003, var vi på vår største fot igjen med en dagsomsetning på 21,5 milliarder, såkalt all time high. Det kommer alltid ei tid for oss som eier og frakter oljen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer