Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gutta gir meg selvtillit

VM-kvalifisering: Romania- Norge 23- 27. Gunnar Pettersen har bare ett tap på11 kamper som norsk landslagssjef i håndball. Men han liker ikke å ta æren selv. Han roser i stedet gutta på laget etter den historiske seieren i Romania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På spillermøtet etter kampen haglet det med godord fra den engasjerte landslagstreneren.

- Jeg sa at gutta aldri slutter å imponere meg. Med den innsatsen og det spillet de viser, gir de også meg som trener veldig mye selvtillit, sier Pettersen til Dagbladet.

- For å lykkes som landslagssjef er jeg helt avhengig av at gutta yter. De er gode håndballspillere og gjør det lettere for meg å lykkes, sier Pettersen.

Historisk seier

Gunnar Pettersen har hatt ansvaret for Norge i 11 kamper siden juni i fjor. Det har endt med åtte seirer, to uavgjorte kamper og ett tap mot Island. I løpet av den siste uka er en så god håndballnasjon som Romania gjort til statister i VM-kvaliken. Norge knuste Romania sammenlagt med 54- 37.

- Med et lite forbehold, så tror jeg aldri herrelandslaget har vunnet i Romania tidligere, sier Pettersen.

TV2 har lenge ventet på den suksessen laget opplever, og kanalen angrer ikke på at de kjøpte Norges bortekamper i kvalifiseringen.

- Vi har vært skuffet over landslaget mange ganger, og vi kjøpte bortekampene før vi visste hvor gode Norge var. Flere har imidlertid sagt at noe er på gang og dette kan bli gøy. Det er imidlertid synd at ikke Norge er med i EM i Sverige, sier sportssjef Bjørn Taalesen.

Kjempenervøs

For Gunnar Pettersen ble kampen i går en psykisk styrkeprøve.

- Dette var jævlig deilig og jeg har aldri vært så nervøs under en kamp i hele mitt liv. Hadde det gått gær'nt ville det vært veldig tøft å gå videre, sier Pettersen.

Seieren i går gir ikke bare selvtillit. Den øker også muligheten til avansement etter dobbeltkampene mot Slovakia seinere i måneden.

- Nå kan vi spille som ene-cupkamp mot Slovakia. Vinner vi sammenlagt, går vi videre, sier treneren.

Hvis Norge avanserer fra puljen venter en ny motstander i playoffkamp i juni. Det blir ett av de lagene som ikke blir blant de tre beste under EM i Sverige.

- Sinnssyk omgang

På banen viste Frode Hagen mestertakter i går. På sine fem første forsøk banket han ballen i nettmaskene. Utover i omgangen meldte flere spillere seg på og Norge ledet imponerende 15- 7 ved pause.

- Første omgang var helt sinnssyk. Vi lager 15 mål på 21 angrep og sløser nesten ikke et eneste skudd, sier Pettersen.

I andre omgang sleit Norge mer, da både Frode Hagen og Glenn Solberg fikk frimerke.

- Vi kom litt ut av rytmen og fikk ikke byttet spillere i forsvar og angrep. Vi har heller ikke trent på frimerke men jeg synes gutta løste det bra. Spesielt Børge Lund var god i perioden med merker, sier Gunnar Pettersen.

<B>TRENER MED SUKSESS: </B>Håndballandslaget har spilt mye bedre etter at Gunnar Pettersen tok over som trener. - Gutta slutter aldri å imponere meg, sier treneren beskjedent. Her under kampen mot Romania på hjemmebane på torsdag.
Hele Norges coronakart