Gutta på full fart inn i hudsalongene

Menn har begynt å kjøpe hudpleieprodukter og gå til hudpleie. Det som før ble betraktet som forfengelig egenpleie for kvinner, er på noen år blitt stuerent også for menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JANE THRONDSEN

- Menn begynner å bli mer og mer bevisste på utseende. Det har vært en stor økning i salget av hudpleieprodukter, sier Eli Aasheim, ekspert på salg av pleiende og godt luktende produkter for både menn og kvinner.

Hun har hele åtte års fartstid bak disken på et av Oslos største varemagasin.

Det er alle mulige menn som kjøper hudpleieprodukter.

- Det er flest menn i alderen fra 25 til 45 som kjøper hudpleieprodukter, fra 150 kroner for fuktighetskrem, til 500 for de dyreste produktene, sier Eli Aasheim. Også rynkekrem går unna.

Luksus

Ansiktsbehandling har lenge vært forbeholdt kvinner. De har kunnet unne seg noen timers luksus i måneden. Menn har derimot holdt seg borte fra salongene.

Men nå er menns holdninger i ferd med å forandre seg. Fordommene mot hudpleie er på vei ut, og norske menn tar etter vanene til sine søreuropeiske brødre.

- I løpet av de siste årene har andelen menn blant våre kunder økt, sier Anne Utteberg, hudterapeut og eier av en av Oslos største hudklinikker. I dag er hver tredje kunde en mann.

Dette bekreftes også gjennom en ringerunde til et dusin av Oslos større hudpleiesalonger som retter markedsføringen mot både menn og kvinner. Overalt får vi samme svar. Fordommene og mistenksomheten holder på å slippe taket.

Menn med hår

I kundekretsen finnes alt fra menn i 20-årsalderen med feit kvisehud, til eldre menn i 60-årsalderen med tørr, slapp hud.

Og det er ikke bare ansiktsbehandlingen som lokker. Hårfjerning på rygg og bryst, bruk av aromatiske oljer og skulpturering av negler er også populære behandlinger.

- Norske menn har helt enkelt blitt mer oppmerksomme på å ta vare på kroppene sine, sier Anne Utteberg.

Jo tidligere de begynner i livet, desto bedre. Men det er aldri for seint.

Råd fra kona

Menns ansiktshud skiller seg fra kvinners. Den er sterkere, mer motstandsdyktig og derfor mer lettstelt. Spesielle serier av hudpleieprodukter er derfor utviklet for dem.

Noen av herreproduktene er likevel akkurat de samme som for kvinner, bare utstyrt med litt mer maskulin design.

Utvalget i herreseriene er nesten like rikholdig som for kvinner. Du kan få skrubbekrem for å fjerne døde hudceller, fuktighetskrem, rynkekrem, rensesåpe, rensevann, rensekrem og rensemelk, samt ulike kremer og gelé for å lindre sår hud.

- Menn blir ofte oppmerksomme på disse produktene gjennom konene sine, sier Eli Aasheim.

Ikke klem i vei

Hudterapeutene mener at egenpleie ikke er nok. Det kreves også behandling på salong.

- Det er viktig å få hudtypen sin analysert. Produkter som passer for én mann, kan være helt feil for en annen. Vi kan også gjøre en bedre dybderens enn hva du klarer hjemme. Å selv klemme sine kviser kan gjøre saken verre, sier Anne Utteberg.