Gutta på nedtur

Renteuro og stupende aksjekurser skaper nå for alvor trøbbel for landets aksjespekulanter.Tidligere steinrike investorer er i dag på konkursens rand. - Det er bedritent nå, sier storinvestor Engebret O. Fekene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fekene er en av dem som de siste månedene har måttet tåle store tap på sine investeringer. Hvor store vil han ikke fortelle.

- Man får så øra flagrer i øyeblikket, men vi får løfte hodet og se hvordan det ser ut om tre, seks eller tolv måneder. Jeg sover i hvert fall godt, og plages ikke mentalt sett.

Høy gambling

Andre har det langt tøffere. Fekenes to arbeidskolleger i det prestisjefylte kontorfellesskapet Trojan i Vika i Oslo, Tore Aksel Voldberg og Hans Arne L'orange, har begge gått på en kjempesmell de siste ukene.

I går skrev Dagens Næringsliv at Voldberg er i forhandlinger med sine kreditorer om en gjeld på 170 millioner kroner. L'orange er ifølge Finansavisen ruinert etter store aksjetap.

Høy gambling i bobleselskaper og teknologiaksjer skal ha tatt knekken på økonomien.
De tre aksjegutta i Vika var tidligere alle gode for tresifrede millionbeløp. Tor Aksel Voldberg, som er bondesønn og den vesle Østfold-kommunen Aremarks største skatteyter, omtales som Norges største aksjetrader av finansbladet Kapital. Han er bl.a. i ferd med å bygge om Skøyen Hovedgård i Oslo til det bladet kaller «et minislott» hvor man i det siste har kunnet se konturene av både tennisbane og parkanlegg.

Men nå, etter vel tre måneder med kraftig finansiell uro og kursfall på aksjer, ser verden ganske annerledes ut også for Voldberg.

Kostbar bursdag

Engebret O. Fekene ble kjent for et bredt publikum da VG i fjor omtalte investorens 40 årsfeiring i Sør-Frankrike.

Fekene solgte unna en god del før børsfallet, og tror den verste turbulensen er over.

Fekene levner regjeringen liten ære for det som har skjedd de siste månedene:

- Man skal selvsagt ikke klandre prester og lensmenn for at de ikke kan alt - man skal ha et godt hode for å følge med på finans. Men regjeringen i dag er katastrofal, den greier ikke jobben i det hele tatt.