Gutta som tapte 813.000.000.000 kroner

Å være på lista over de 20 mesttapende aksjeeierne har kostet i gjennomsnitt 41 milliarder norske kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lista over de som har tapt mest på it-krakket de siste 18 månedene består stort sett av grunnleggere av selskap som for ikke lenge siden hadde svært gode framtidsutsikter. Men fallet på aksjemarkedet har brent vekk enorme summer, melder Dagens Næringsliv.

Øverst på lista troner grunnlegger og toppsjef Michael J. Saylor i programvareselskapet MicroStrategy. Saylor bør ikke sove godt for tiden. Han skal ha tapt 127 milliarder kroner (13,5 milliarder dollar) på nedturen.

Han har allerede tatt konsekvensen av en mer slunken lommebok, og har utsatt planene om å bygge et Versailles-lignende slott utenfor Washington. For et år siden fortalte han til magasinet The New Yorker: «Jeg bare håper at jeg slipper å stå opp en dag og se meg selv i speilet og si: Du hadde 15 milliarder dollar og du sølte alt bort. Der er han fyren som skylte 15 milliarder dollar ned i dass», i følge Dagens næringsliv.

Fortsatt har han 1,5 milliarder dollar å skylle ned før han slipper å se seg selv i speilet.

Nummer to på lista er fjorårets «Årets mann» i ukemagasinet Time, toppsjef Jeffrey Bezos i Amazon.com. Han har fått sin formue redusert med 101 milliarder kroner, og sitter igjen med bare 15,8 milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer