Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Guttas råd til Ari

Kjendisfedrene Dagbladet har pratet med, vet hva de snakker om. Her er deres heteste tips til Ari:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frithjof Wilborn, programleder:

- Ari må bare ringe til meg hvis han lurer på noe, sier Frithjof Wilborn (41).

Han er best kjent som gavmild programleder for «Vil du bli millionær», men har best erfaring fra papparollen. Med Nikolai (17), Maria (12), Knut Johan (8) og lille Viktoria (5) vet han hva han snakker om.

- Det første barnet var en enorm omveltning. Men så lenge du ikke får en unge med kolikk, er det bare fryd og gammen, bedyrer Wilborn.

Ari må være forberedt på at det blir mye pupp og mamma den første tida, men Wilborn vet råd:

- La bare mor og barn kose seg. Fars tid kommer. Ari går en rik tid i møte, lover han.

Paul Ottar Haga, skuespiller:

- Ari må belage seg på at det blir lite sex det neste året, sier en spøkefull Paul Ottar Haga til Dagbladet.

Skuespilleren som er best kjent fra filmer som «Kristin Lavransdatter» og «Mørkets øy», ble selv far til Konrad for tre år siden.

- Plutselig handlet alt om én ting. Det første året følte jeg meg mest som supporter. Det ble mye mor og barn, før jeg endelig kunne komme ordentlig på banen, sier Haga, som har følgende råd:

- Märtha og Ari må for all del ikke få seg noen barnepike. Behn må på banen og ta seg av barnet selv.

Steinar Albrigtsen, musiker:

- Den største utfordringen blir å være kjærester. Når barnet blir et halvt år, anbefaler jeg at Märtha og Ari drar på kjærlighetsferie til utlandet, sier artist Steinar Albrigtsen (46).

Han er selv trebarnsfar til Karl (3), Anna (8) og Stine (16).

- Det som ofte sniker seg inn i et forhold, er at man glemmer å være kjærester. De må fortsette å være kjærester - som har fått en baby. Jeg tror det er viktig å ikke være så redd for å overlate barnet i andres varetekt. Märtha og Ari har en sterk sirkel av venner og familie rundt seg, så de får sikkert hjelp og avlastning.

Thomas Henschien, TV2-reporter:

- Ari Behn har ei fantastisk tid foran seg! Hver dag vil han oppleve noe nytt. Nærheten og kjærligheten til barnet blir bare sterkere og sterkere, sier TV2-reporter Thomas Henschien (33), fortsatt i lykkerus 21 måneder etter at kona Dyveke fødte Fredrik.

- Livet er blitt mye travlere, og vi har mindre tid til egne gjøremål som trening, jobb og faglig påfyll. Likevel er livet mitt blitt mye rikere, sier Henschien.

- Nyt hvert sekund. Vær til stede som pappa og utforsk papparollen, er hans oppfordring til Ari Behn.

Frode Estil, langrennsløper:

- Livet blir snudd på hodet, Ari!

Det lover småbarnspappa Frode Estil (30). Skiløperen ble far til Bernhard i august i fjor, og skifter fortsatt bleier.

- Han må regne med å bruke 90 prosent av tida som kommer på familien. Det blir ikke mye skrivero de neste tre til fem åra, advarer Estil.

Han råder prinsessens mann til å holde seg mest mulig hjemme for å følge med på utviklingen til lille Maud Angelica.

- Ari er i en annen situasjon enn meg, for han har stort sett anledning til å være mer hjemme med familien. Det er en stor fordel.

Arne Brimi, kjendiskokk:

- I mitt virke er det fryktelig viktig å få ungene til å smake på gode smaker mens de ennå er små. Ari må sørge for at Maud Angelica får et stort mangfold i smak og middager, sier kokk og «Gutta på tur»- kjendis, Arne Brimi (45). Selv er han stolt far til Even (14), Tina (8) og Anna (1 =). Gleden over å være far er overveldende.

- Det er mye mor i ammeperioden, men det blir mer og mer spennende etter hvert som barnet vokser til og får personlighet, sier Brimi.

Ramsey Suleiman, «Big Brother»-pappa:

- Ikke stikk fra kona og ungen i panikk, selv om den første tida kan bli kjedelig. Det blir morsommere etter hvert, lover Ramsey Suleiman (25). Han møtte kona Anne Mona i «Big Brother»-huset, og fikk datteren Ramonia Lamia for ti måneder siden. Mesteparten av tida etterpå har gått med til trilling, mating og bleieskift.

Hans heteste tips til Ari er å stå litt på siden av stellebordet under bleieskiftarbeidet.

- Ikke stå rett foran. Jeg har opplevd å få drit helt opp til halsen, sier 25-åringen leende.

Øystein Djupedal, SV-nestleder:

- Livet endrer seg dramatisk med barn i huset, og kona forandrer seg også. Så nå må Ari være tålmodig med Märtha, og for så vidt den lille også, sier Djupedal, som er far til Håkon (3), Einar (12) og Elise (14). Han tror Ari kommer til å klare seg utmerket.

- Moderne fedre fikser dette. Det vanskeligste er å få god nok tid til barna - til leking, være sammen, og å gå tur. Det er vanskelig både når de er små og når de blir større, og krever knallhard prioritering, sier 43-åringen.

Tommy Steine, komiker:

- Det beste rådet jeg kan gi, er at de må kutte ut alle urtedoktorer og all den yogaen og bare være seg selv. Hvis Ari bare kommer seg ned på jorda, blir han sikkert en god far. Eller, det er ingen som er gode fedre for det første barnet. Og så må de behandle henne som et menneske og ikke ei bok, sier firebarnsfar Steine.

<B>FÅR RÅD:</B> Ari får råd av kjendisfedre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media