REDNINGSARBEID: Redningsmannskapet jobber på spreng for å berge flest mulig etter en eksplosjon i en boligblokk i Magnitogorsk i Russland. Tirsdag morgen ble et spedbarn båret ut av ruinene. Video: NTB Scanpix. Vis mer

Guttebaby funnet i live i ruinene av sammenrast boligblokk

Overlevde 35 timer i den bitende kulden i Magnitogorsk, Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En 10 måneder gammel gutt er reddet ut av ruinene av en sammenrast boligblokk i den russiske industribyen Magnitogorsk, cirka 170 mil øst for Moskva.

Ifølge nyhetsbyrået TASS overlevde gutten i den bitende kulden på mellom ti og tjue minusgrader fordi han lå i senga og var beskyttet av sengeklærne.

<strong>- MIRAKELET SKJEDDE:</strong> En baby er funnet i ruinene av en sammenrast, russisk boligblokk. - Hundrevis av folk ventet på at det skadde barnet mirakuløst skulle dukke opp fra under ruinene. Og mirakelet skjedde, siteres en redningsmann. Foto: Det russiske sivilforsvaret via Reuters
- MIRAKELET SKJEDDE: En baby er funnet i ruinene av en sammenrast, russisk boligblokk. - Hundrevis av folk ventet på at det skadde barnet mirakuløst skulle dukke opp fra under ruinene. Og mirakelet skjedde, siteres en redningsmann. Foto: Det russiske sivilforsvaret via Reuters Vis mer

Gutten skal ha blitt funnet da en redningsmann hørte ham gråte.

- En storskala-operasjon ble øyeblikkelig organisert, skriver det privateide russiske nyhetsbyrået Interfax, ifølge Reuters.

- Mirakelet skjedde

Det russiske nyhetsbyrået opplyser at guttens mor er i live og har ankommet til sykehuset, og siterer en russisk redningsmann på denne måten:

- Hundrevis av folk ventet på at det skadde barnet mirakuløst skulle dukke opp fra under ruinene. Og mirakelet skjedde.

Da skal tårene ha rent, selv hos hardbarkede redningsmenn.

Minst sju er funnet drept etter at boligblokken raste sammen tidlig på morgenen mandag nyttårsaften. 37 er savnet, og kan være fanget i ruinene av bygningen, skriver NBC News tirsdag.

Årsaken er trolig en gasslekkasje.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer