Guttegjeng dømt for vold på russefest

Fire av i alt sju gutter som var tiltalt for vold mot en 18-åring under et russearrangement i Larvik tidligere i år, er dømt for mishandlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forholdet fant sted under en fest i slutten av februar i år, skriver NRK. Den ene, en 20-åring fra Larvik som retten mener sto i spissen for volden, er dømt til fengsel i ett år og en måned. Kameraten hans, som ifølge retten også var med på mishandlingen, må gjennomføre 300 timer med samfunnsstraff.

I tillegg er en annen 20-åring dømt til tre måneders fengsel, mens en 17-åring må gjennomføre 150 timer med samfunnsstraff. De tre andre tiltalte ble frifunnet av Larvik tingrett.

Ifølge NRK skjedde voldsepisoden i forbindelse med rivalisering mellom russen i Larvik og Sandefjord. Noen gutter fra Larvik skal ha gått løs på en annen guttegjeng etter at de sa de var fra Sandefjord.

Til slutt endte en 18-åring opp alene med flere av guttene fra Larvik, hvorpå han ifølge dommen ble påført to brudd i ansiktet, hjernerystelse og ble bevisstløs. I ettertid har det vært en fare for at han kunne miste synet på det ene øyet.

I dommen heter det at russen i Larvik har vært involvert i flere alvorlige voldsepisoder de siste årene, og at «dette er en svært uønsket trend og allmennpreventive grunner må få betydning for straffen».

NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer