Guttegjeng kan stå bak voldtekt

En 12 år gammel svensk jente ble forrige tirsdag voldtatt flere ganger på vei hjem fra skolen. Politiet tror en guttegjeng på mellom 12 og 15 år står bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Du er død hvis du sladrer!

Det var beskjeden jenta skal ha fått av de mistenkte guttene etter gruppevoldtekten i den svenske byen Södertörn. I flere dager bar hun på den grufulle hemmeligheten, før hun fredag brøt sammen. En slektning forsto hva som hadde skjedd. Fredag ettermiddag anmeldte rektoren ved jentas skole saken til politiet.

To etterforskere jobber nå full tid med saken, og i løpet av helga blir både jenta og de mistenkte guttene avhørt.

Samme skole

- Det eneste jeg kan si er at dette har skjedd i Botkyrka kommune, sier statsadvokat Nils Lundberg til Expressen. Ifølge opplysninger den svenske avisa sitter på, skal jente ha blitt overfalt på vei hjem fra skolen tirsdag ettermiddag.

- Voldtektene skjedde utendørs og av personer i ulike aldrer, sier Mats Larsson ved politiet i Södertörn til Expressen.

Ifølge rektoren går flere av de mistenkte guttene på den samme skolen som jenta. På grunn av deres unge alder er ingen av dem varetektsfengslet.

Psykiske problemer

Det er foreløpig ikke klart hvilke fysiske skader jenta ble påført under voldtektene. Hun har derimot fått store psykiske problemer og er i kontinuerlig kontakt med psykolog. Rektoren har ingen planer om å utestenge noen av guttene fra skolen. Han sier til Expressen at skolen ikke kan opptre som domstol på egen hånd. Flere foreldre Expressen har vært i kontakt med er opprørte og mener at guttene burde utvises fra skolen så lenge etterforskningen pågår.