Guttegjeng mistenkt for drap og mishandling

Svensk politi mener nå å ha funnet løsningen på Arvika-drapet. Fire år gamle Kevin ble etter all sannsynlighet drept av tre barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var søndag ettermiddag den 21. august at den fire år gamle gutten forsvant fra en lekeplass i Arvika. Gutten ble funnet ut på kvelden av sin egen morfar, seksuelt mishandlet og drept.

- Allerede første dagen innså vi at barn var innblandet, sier etterforskningsleder Rolf Sandberg til den svenske avisen Aftonbladet.

- Det finnes ingrendienser i denne saken av en slik karakter at ingen ville tro meg om jeg fortalte om dem.

Stod frem

I går sto Sandberg fram på det svenske tv-programmet «Efterlyst» og ba om publikums hjelp til å oppklare drapet. Politiet har tekniske beviser mot tre gutter, ingen av dem over tolv år, men har enda ikke fått noen tilståelse.

Den eldste av de tre guttene regnes som svært begavet og er et idol for sin jevngamle kamerat. Yngstemann i gjengen er noe yngre, og det er noe mer uvisst hvorvidt han har deltatt i selve drapet eller bare vært vitne.

- Jeg har sagt i fra om at noe kunne komme til å skje, sier en nabofar til Aftonbladet. Han har sett guttene slå rundt seg med kjepper og bandykøller.

Vanskelige avhør

Forhørene av de tre guttene er vanskelige. Både etterforskere, psykologer og sosialarbeidere deltar i de omstendelige sesjonene. Barna kan ikke presses - etterforskerne må høre på barna og prøve å få noen mening ut av hva de sier.

- Det er traumatiske opplevelser de skal fortelle om, sier Sandberg.

Guttene, som er langt under den kriminelle lavalder, bor fortsatt hjemme hos sine foreldre. De vil ikke kunne straffes på grunn av sine lave alder, og uansett om etterforskningen ender med tiltale eller ikke vil den videre prosessen være den samme: saken oversendes sosialvesenet i Arvika.

Full av hat

Kevins far reagerer sterkt på at han ikke ble informert om politiets teori før den ble offentliggjort på tv. Han var blitt fortalt at politiet siktet seg inn mot en pedofil drapsmann:
- Jeg leste om det i avisen, og ble full av hat mot gjerningsmannen. Men nå som det viser seg at det er barn ... ja, jeg vet ikke hvordan jeg skal tenke lenger, jeg blir helt forvirret.