Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Guttegjeng voldtok systematisk

I et halvt år voldtok tenåringene jenter nede i 13-årsalderen. De brøt seg inn når foreldrene var borte, filmet overgrepene, og la det hele ut på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En guttegjeng på minst fem gutter, alle i 16-17-årsalderen, er mistenkt for systematisk å ha voldtatt flere unge jenter i Stockholm.

De skal ha trengt seg inn hos jenter i bekjentskapskretsen som de har visst har vært alene hjemme, skriver Expressen.

Ble truet

Jentene som nektet å ha sex med guttene har trolig blitt truet og mishandlet.

Etter press fra de andre i gjengen skal en av guttene ha startet overgrepet, og ved minst ett tilfelle skal flere gjengmedlemmer ha deltatt aktivt i voldtekten. En del av overgrepene har dessuten blitt filmet og lagt ut på Internett.

Politiet frykter det finnes flere ofre, fordi voldtektene beskrives som en del av kulturen i gjengen.

- Jentene skjønner til slutt ikke selv hvor langt det har gått, sier en gutt som kjenner ungdommene til avisen.

Voldtektene skal ha pågått fra slutten av november til april i år. Først da våget en 13-åring å anmelde overgrepene. Minst to andre jenter har senere anmeldt gjengen.

Fem pågrepet

Totalt ble fem gutter pågrepet i forrige uke, mistenkt for voldtektene. Av dem er en 17-åring og en 16-åring begjært fengslet, mens de andre er løslatt.

En av guttene er tidligere dømt for mishandling, ran og tvang mort jenter. Begge guttene er mistenkt for voldtekter mot barn.

- Flere personer er innblandet. Med tanke på deres lave alder er vi tilbakeholdne med opplysninger, sier sjef for Söderortspolisen Erik Widstrand til Expressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling