Guttegjengen mistenkt for flere overgrep

Flere tenåringsjenter peker ut guttegjengen som skal ha voldtatt to jenter ved en kirkegård i Malmø søndag. Bare en av guttene er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De grove overgrepene har rystet drevne etterforskere ved Malmø-politiet. Søndag skal en guttegjeng mellom 8 og 13 år har voldtatt to tenåringsjenter - to ganger. En 13 år gammel gutt ble pågrepet av politiet etter en biljakt, de andre er fortsatt på frifot.

Politiet har tatt i bruk skolefotografier for å identifisere resten av gjengen. Foreløpig er den 13 år gamle mistenkte gutten ikke avhørt av politiet, de holder fortsatt på med de sjokkskadde jentene.

Flere anmeldelser

Etter at denne saken kom opp har flere jenter meldt om overgrep, tilsynelatende av samme gjeng.

Tre jenter i 13-årsalderen har anmeldt gjengen for seksuell trakassering. Men flere kvinner kan ha blitt plaget av de seks-sju guttene i gjengen, skriver Aftonbladet. En 22 år gammel kvinne har forklart politiet at hun ble angrepet av 7 - 10 smågutter i en gangtunnel i det samme området som voldtekten fant sted. Guttene klådde på henne, men hun lyktes å stikke av på sykkelen sin. I den samme tunnelen ble ei 11-årig jente stoppet 1. august. Når guttene ikke fikk klappet hunden hun var ute og luftet, ville de klappe henne på baken, skal de ha sagt.

Malmøpolitiet har satt inn store ressurser for å stoppe guttegjengens herjinger. Siden alle sannsynligvis er mindreårige blir det barnevernets oppgave å ta hånd om dem.