Guttelag i Thailand innesperret i grotte på sjette døgnet

Redningsarbeidere jobber på spreng for å ta seg inn i grotten der et thailandsk guttelag er innesperret på sjette døgnet.

REDNINGSAKSJON: Om lag 1000 personer jobber på spreng døgnet rundt for å redde guttelaget som sitter fast inne i Tham Luang Nang Non-grotten i Chiang Rai-provinsen i Thailand. Foto: AP Photo
REDNINGSAKSJON: Om lag 1000 personer jobber på spreng døgnet rundt for å redde guttelaget som sitter fast inne i Tham Luang Nang Non-grotten i Chiang Rai-provinsen i Thailand. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til fredag forsøkte redningsmannskapet å bore etter brønner for å tømme grotten, som består av flere kamre, for vann. De boret helt ned på 30 meter, men uten hell, opplyser lokale myndigheter.

Fredag morgen fortsatte et titall personer å bore på samme sted, samtidig som andre jobber med å finne nye skjulte innganger til grotten.

Til sammen tusen mennesker jobber for å få guttene, som er i alderen 11 til 16 år, og den 25 år gamle fotball treneren deres ut. De tok seg inn i grotten etter en fotballkamp lørdag, men kom seg ikke ut igjen ettersom grotten ble oversvømt. Det har ikke kommet noen livstegn fra guttene siden lørdag, men håpet er at guttene befinner seg i et av de store kamrene som ikke er oversvømt.

De siste dagene har det regnet kraftig i området, noe som har bydd på store problemer for redningsaksjonen, og torsdag meldte myndighetene at vannet nå har nådd inngangen til grotten.

Ved inngangen venter fortvilte foreldre, som venter på å ta med barna sine hjem.

(©NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer