Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gutten (1) døde ikke av kvelning ved oppkast

Dødsårsaken er fremdeles ukjent, men obduksjonsrapporten utelukker ikke forgiftning.

KAN HA BLITT FORGIFTET: Advokat Trond Peder Nilsen (t.h), som er farens forsvarer, og politiadvokat Silje Valstad opplyser til Dagbladet at obduksjonsrapporten ikke utelukker forgiftning. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KAN HA BLITT FORGIFTET: Advokat Trond Peder Nilsen (t.h), som er farens forsvarer, og politiadvokat Silje Valstad opplyser til Dagbladet at obduksjonsrapporten ikke utelukker forgiftning. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STEINKJER (Dagbladet): Politiet mener moren (26) og faren (29) forårsaket sønnens (1) død. I går ble paret, som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, varetektsfengslet i to uker i full isolasjon med brev- og besøksforbud. Begge anket kjennelsen på stedet.

Politiet vet ikke sikkert hvordan han døde, utover at obduksjonsrapporten utelukker fysisk vold.

Avviser kvelning av oppkast I går formiddag ble det imidlertid opplyst fra farens forsvarer at den første legen som undersøkte barnet, konkluderte med kvelning som følge av oppkast.

Men dette avviser patologen som har gitt politiet en foreløpig obduksjonsrapport, opplyser politiadvokat Silje Valstad til Dagbladet.

- Obduksjonsrapporten kan ikke utelukke dette, men patologen finner det ikke sannsynlig at barnet døde som følge av kvelning av oppkast, sier Valstad.

Kan ha blitt forgiftet Blant hovedteoriene politiet etterforsker er om gutten kan ha blitt forgiftet.

Dette utelukker ikke den foreløpige obduksjonsrapporten, som er formidlet muntlig til politiet. Forsvarerne har fått et notat med innholdet.

- Av notatet framgår at det ikke foreligger noen sikker dødsårsak. Stump vold utelukkes som dødsårsak, mens kvelning og forgiftning ikke utelukkes. Medisinsk forklaring kan heller ikke utelukkes, men ansees som lite sannsynlig, opplyser advokat Trond Peder Nilsen, som representerer faren.

Politiadvokat Valstad opplyser at det vil bli gjort blod- og hårprøver.

- Det blir gjort blod- og hårprøver av gutten, og det er en teori vi undersøker. Så langt kan vi imidlertid ikke utelukke annet enn fysisk vold, sier Valstad.