ANGREPET: Ved denne bussholdeplassen like ved Boda kirke i Borås ble 12-åringen angrepet. Kirka ligger i bakgrunnen på bildet. Foto: NTB scanpix
ANGREPET: Ved denne bussholdeplassen like ved Boda kirke i Borås ble 12-åringen angrepet. Kirka ligger i bakgrunnen på bildet. Foto: NTB scanpixVis mer

Gutten (12) ble utsatt for svært grov vold, og svevde mellom liv og død. Nå har han våknet

Politiet håper å avhøre 12-åringen i dag. Gutten levde i kirkeasyl i Borås da han ble angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 12 år gamle gutten som ble hardt skadd etter et brutalt angrep nyttårsaften ettermiddag har våknet. 12-åringen skal ha blitt både skutt og stukket med kniv, og svevde lenge mellom liv og død før tilstanden i går ble opplyst å være stabil.

Han våknet i går, ifølge svensk politi, men opplysningen er ikke blitt kjent før nå. Politiet håper ifølge Expressen å få til et avhør med gutten i løpet av fredagen.

- Framfor alt er vi interessert i at han forteller hva som faktisk skjedde, og om han har noen idé om hvem mannen er, sier pressetalsmann Christer Fuxborg ved politiet i Västra Götaland.

Mannen Fuxborg snakker om er en person som ble sett løpende vekk fra åstedet, ved Boda kirke i Borås, ved 1645-tida nyttårsaften

Mannen er blitt beskrevet som omkring 1,80 høy, med kort hår, søreuropeisk utseende, mørke klær og en refleksvest.

- Fra Kosovo Ifølge Göteborgs-Posten er gutten en asylsøker fra Balkan, som har bodd i kirkeasyl hos en frimenighet sammen med to søsken og sin mor. Ifølge Aftonbladet kommer familien fra Kosovo.

- Jeg har truffet dem. De er en helt vanlig, hyggelig familie, og det er forferdelig det som har skjedd, sier talspersonen.

Lokalavisa Borås Tidning skrev i går at 12-åringen er en papirløs flyktning. Gutten skal ifølge Borås Tidning ha levd i skjul i byen, som ligger omkring tre kvarters kjøring øst for Göteborg.

Politiet søkte onsdag i området der angrepet har skjedd med metalldetektor, og skal ha gjort konkrete funn:

Borås Tidning skrev i går at politiet har funnet både et magasin og en kniv ved åstedet.

- Sprengte huset Expressen skrev i går at en familiefeide kan ligge bak det brutale angrepet. Feiden skal ha startet for 10-15 år siden i hjemlandet.

- Jeg følger med på tv-kanalene i hjemlandet og det fins filmer som handler om hva som har skjedd med denne familien, sier en venn av familien til avisa.

Guttens far og onkel skal angivelig sitte i fengsel for drapet på to brødre. Dette skal ha vært hevn, da de to brødrene skal ha drept 12-åringens farfar for omtrent fem år siden.

- Det har vært så mye som har involvert politiet og slekta at 12-åringens familie ble nødt til å flytte til Sverige for tre år siden. De søkte asyl for å få beskyttelse i Sverige, sier han.

Det skal også ha vært en eksplosjon i huset til familien til 12-åringen i 2012. Ingen var hjemme da det smalt, men det ble omfattende skader på boligen.
En ikke navngitt talsperson for frimenigheten opplyser dette til avisa.

SØK: Politiet skal ha funnet både et magasin og en kniv ved åstedet. Foto: NTB scanpxi
SØK: Politiet skal ha funnet både et magasin og en kniv ved åstedet. Foto: NTB scanpxi Vis mer