Gutten (3) er ute av respirator

Endelig en positiv nyhet etter Stavanger-ulykken.

 LIVREDNING:  Helsepersonell har startet livreddende arbeid før transporten til sykehuset i Stavanger lørdag ettermiddag.
LIVREDNING: Helsepersonell har startet livreddende arbeid før transporten til sykehuset i Stavanger lørdag ettermiddag.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den tre år gamle gutten som lå mellom 13 og om lag 20 minutter under vann etter kaiulykken i Stavanger lørdag, er i ettermidsdag koplet fra respirator ved Stavanger Universitetssjukehus.

Ved 17.30-tiden forandret de medisinsk ansvarlig status fra «livstruende, men stabil» til «alvorlig, men stabil».

- Gutten puster uten hjelp, og det er en positiv utvikling, sier sykehusets informasjonsrådgiver Cathrine Andresen til Dagbladet.

Tilstanden er i ettermiddag endret for 17-åringen som også blir behandlet ved sykehuset - «livstruende, men stabil».

Treåringens søster (6) ble i helgen flyttet til intensivavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen. Ved 15.30-tiden i dag betegner sykehuset fortsatt tilstanden som «kritisk».

Dro til Haukeland - Den 26 år gamle faren til de to små barna dro i dag til Haukeland for å besøke datteren der. Derfor ble det ikke gjennomført noe avhør av  mannen her i dag. På et møte i morgen skal vi ta stilling til framdriften i etterforskningen etter ulykken, sier politiinspektør Gøril Våland i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Han var i sjokk etter at han kom seg ut av bilen før den sank til 11 meters dyp i havnebassenget ved 12-tiden lørdag. Resten av helgen har han vært sterkt preget av det som skjedde.

Rygget utfor Først i dag har politiet fått tak på tolk som snakker språket til mannen, som kommer fra Burma.

- Ut fra de opplysningene vi har fått, antar vi nå at bilen har rygget utfor kaikanten, sier politiinspektør Våland.

Politiadvokat Jørgen Berner Thorstensen bekreftet tidligere i dag at det var en 18 - 20 centimeter høy stålskinne på kaikanten i Tasta  også der bilen havnet i sjøen.

-  Mannen er mistenkt for uforsvarlig kjøring etter Vegtrafikklovens paragraf 3, sier Berner Thorstensen.

Uklart om førerkort I dag har politiet fastslått at familiefaren ikke har norsk førerkort.

- Vi har ikke fått fastslått om mannen har førerkort fra annet land. Hovedregelen er at innflyttere kan kjøre på sitt opprinnelige førerkort her i landet i 12 måneder før de må ta det norske. Det gjelder de fleste land, sier politiinspektør Gøril Våland.

26-åringen har flyktningestatus, og kom hit til landet fra Burma i 2009, har politiet fått fastslått i dag. Familien bor i nærheten av ulykkesstedet. Kona og et spedbarn var ikke med lørdfag på det som skulle være en fisketur.