Gutten (9) skriker av smerte når vekteren sitter på ham og dunker hodet hans i steingulvet

Skal ha sneket på toget i Malmö.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske avisa Sydsvenskan.se har fått tilgang til en video av en gutt som holdes fast av en sikkerhetsvakt ved togstasjonen i Malmö i Sverige.

Hendelsen skal ha skjedd fredag kveld og et vitne filmet da to unge gutter ble holdt igjen av stasjonens vektere. Grunnen, ifølge Sydsvenskans opplysninger, skal ha vært at de snek på toget etter å ha rømt fra en barnevernsinstitusjon.

Vitner på stedet forteller til avisa at en av guttene skal ha fått svært brutal behandling av vakta. I videoen ser man vekteren sitte oppå gutten født i 2005 og holder hodet hans mot gulvet. Samtidig hører man skrik fra gutten. Senere dunkes hodet til gutten i det harde steingulvet i stasjonens ventehall. Da den andre gutten født i 2002 skal ha forsøkt å komme til for å bistå sin venn skal vaktene ha svart med en albue mot ham. Forskrekkede vitner skal ha ropt at det bare er et barn som holdes i gulvet.


Sikkerhetssjef Leif Svensson ved Jernhusen, som eier sentralstasjonen, sier til avisa han har fått tilbakemelding om at guttene forsøkte å stikke av og at vekterne skulle holde dem tilbake til politiet kom. Jernhusen skriver på Twitter i kveld at de tar avstand fra all vold og overfall som skal ha blitt begått av vekterne de leier til å patruljere stasjonen.

Visedirektør Anders Lönnebo i Svensk bevakningstjänst, som er arbeidsgiveren til vaktene, sier til avisa at vaktene skal ha blitt slått og sparket, og at guttene er anmeldt for vold mot tjenestemann. En anmeldelse som, ifølge Sydsvenskan, ble automatisk henlagt på grunn av barnas unge alder.

- Filmen ser ille ut. men jeg har sett flere ganger tidligere at situasjonen ikke er slik den ser ut som i en filmsnutt som noen har valgt å legge ut og publisere, sier han til avisa.


Sikkerhetsvakta er nå tatt ut av tjeneste mens saken undersøkes, opplyser han til svenske Expressen.se.

- De involverte er tatt ut av tjeneste. Vi må granske hva som har hendt, for som det ser ut i videoen så ser det ikke bra ut, sier han.