Gutten får nå Intensivbehandling

Ble flydd til Haukeland sykehus etter gjenopplivningsforsøk.

Forliste: En åtte år gammel gutt og hans far havnet i sjøen etter båten deres sank nord for Bømlo i ettermiddag. Foto: Foto: Stein-Erik Ovesen
Forliste: En åtte år gammel gutt og hans far havnet i sjøen etter båten deres sank nord for Bømlo i ettermiddag. Foto: Foto: Stein-Erik OvesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En far og hans åtte år gamle sønn havnet i sjøen etter et forlis utenfor Rolvsnes, nord for Bømlo i ettermiddag.

- Det gikk ut en melding 17.13 om at en båt hadde gått ned. En person var skadet, og et åtte år gammelt barn var savnet. Det ble da gjort full utrykking, forteller operasjonsleder Norunn Byrknes i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.

Faren ble reddet på land med lettere skader, mens åtteåringen var savnet. Det ble satt igang redningsaksjon med dykkere og Sea King helikopter.

En time inn i leteaksjonen fant dykkere gutten og det ble straks startet gjenopplivning. han ble senere fløyet med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus.

-Gutten er kritisk skadd og får nå intensivbehandling, forteller kommunikasjonsrådgiver ved sykehuset, Ragnhild Dårflot Olsen.

Båten de to var ute på havet i skal ha vært en fritidsbåt av merket Askeladden.

- Hva som konkret har skjedd kan vi ikke si noe om enda, forteller Byrknes til Dagbladet.

Det skal være fint vær i området.