Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gutten hadde en alvorlig medfødt lidelse

- Pustebesvær er et generelt faresignal, sier klinikksjef.

 VAKSINERES:  Sørlandets sykehus i Kristansand er i gang med storstilt vaksinering av de ansatte etter at en liten gutt døde av svineinfluensa. Hygienesykepleier Berit Kimestad setter her vaksinen i formiddag på kollega Grete Ørnevik. I bakgrunnen klinikksjef og beredskapsleder mot svineinfluensa-pandemien, Pål Friis. Foto: TOR E. SCHRØDER.
VAKSINERES: Sørlandets sykehus i Kristansand er i gang med storstilt vaksinering av de ansatte etter at en liten gutt døde av svineinfluensa. Hygienesykepleier Berit Kimestad setter her vaksinen i formiddag på kollega Grete Ørnevik. I bakgrunnen klinikksjef og beredskapsleder mot svineinfluensa-pandemien, Pål Friis. Foto: TOR E. SCHRØDER. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet.no): Den to og et halvt år gamle gutten fra Vest-Agder som døde på Sørlandets sykehus i Kristiansand, er det første barnet som har mistet livet av svineinfluensa i Norge. Fra tidligere var det yngste dødsofferet en tenåring fra Vestfold.

I etterkant av dødsfallet, satte Sørlandets sykehus i dag i gang storstilt vaksinering av de ansatte.

-Alvorlig medfødt lidelse
-  Gutten som døde hadde en alvorlig medfødt lidelse og var i den såkalte risikogruppen. Det er det eneste vi går ut med nå av hensyn til de pårørende, opplyser klinikksjef Pål Friis ved medisinsk klinikk til Dagbladet.
Han er beredskapsleder mot svineinfluensa-pandemien ved sykehuset.

Her kan du lese hvilke lidelser og sykdommer som helsemyndighetene klassifiserer i risikogruppen for H1N1 - svineinfluensa.

Pustebesvær
- De aller fleste tilfellene av svineinfluensa opptrer som en mild form av vanlig influensa. Pustebesvær er det vanligste tegnet på at en alvorlig situasjon oppstår, sier Friis på generelt grunnlag.

Det som gjør situasjonen uoversiktlig er at en av tre som dør av svineinfluensa, ikke tilhører risikogruppen på om lag en million nordmenn.

- De fleste som dør av vanlig influensa, har en sykdomsbilde i forkant. Influensaen kommer på toppen. Et slikt sykdomsbilde har vi ikke registert hos hver tredje som dør av svineinfluensa, sier klinikksjef Pål Friis.

 GUTT DØDE:  Det første barnet som døde av svineinfluensa, var pasient her ved Sørlandets sykehus i Kristiansand. Foto: TOR E. SCHRØDER.
GUTT DØDE: Det første barnet som døde av svineinfluensa, var pasient her ved Sørlandets sykehus i Kristiansand. Foto: TOR E. SCHRØDER. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media