Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutten i posteien

Har du sett dette smilet før? Anders (8) er hedersgjest ved mange norske familiers frokostbord. - Jeg spiser leverpostei av og til, men Banos er favorittpålegget mitt, sier Anders Øvereng (8) og smiler lurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabburet har produsert den lille runde leverposteien i 51 år. Til sammen blir det over én milliard bokser og alle har hatt et smilende barneansikt som varemerke. Bare fem gutter har hatt bildet sitt på boksen, og Anders (8) er sistemann ut.

Bare gutter

- Av og til er det litt dumt at folk kjenner meg igjen, men ellers er det gøy, sier 8-åringen. Han vil ikke bli kalt «leverposteigutten».

- For jeg synes cornflakes er bedre, sier Anders.

Det er ett år siden Anders Øvereng ble plukket ut til å være gutten på leverposteiboksen. Allerede er det bilde av ham på 25 millioner bokser leverpostei.

- Vi fikk inn over 7000 bilder av barn som ville være på boksene og satt igjen med fem finalister. Tre av disse var jenter, men Anders hadde det lureste smilet og det klareste blikket, sier informasjonssjef i Stabburet Robert Rønning.

- Det er litt rart å «spise seg sjøl», mener Anders.

- Han har blitt litt kjendis i gata, da. Vi har hatt masse naboer innom, som har oppdaget at det er ham det er bilde av, sier mamma Anita Øvereng.

Spiser broren sin

Det eneste som var dumt med at Anders havnet på forsiden av de populære runde boksene, er at lillebror, Audun (2= år), ikke ville «spise opp» storebroren sin.

- Etter hvert fikk vi forklart at han ikke mistet storebroren sin, når han spiste leverpostei. Nå sier han bare Anders når han vil ha leverpostei på maten, sier mamma Anita.

Lurer du på hva Anders tjener på «jobben» for Stabburet? Han fikk noen bokser leverpostei. Og så fikk familien en tur EuroDisney i Paris.

- Det var kjempekult, sier åtteåringen.

<B>POSTEI-GUTTEN:</B> Anno 2000.
<B>POSTEI-GUTTEN:</B> Anno 1993.
<B>POSTEI-GUTTEN:</B> Anno 1970.
<B>POSTEI-GUTTEN:</B> Anno 1969.
<B>POSTEI-GUTTEN:</B> Anno 1955.