Gutten med gullbuksene

Sammen med brødrene har han arvet en av Norges største formuer. Men Petter Varner (37) tenker mer på bedriftsutvikling og moter enn på sine mange millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan trekke meg tilbake og leve et liv i sus og dus, men hva vil det gi meg? Tilværelsen blir fullstendig meningsløs dersom jeg ikke har utfordringer å bryne meg på, sier Petter Varner, administrerende direktør i Dressmann-kjeden og en av tre eiere i Varner Gruppen.

I utvikling

Klesmilliardæren fra Nesøya var 13 år gammel da han fikk sin første lørdagsjobb i en av farens klesbutikker. Åtte år seinere ble han fast ansatt, etter en læreperiode på to år i utlandet. I dag er han øverste sjef i Dressmann-kjeden, og leder til sammen 1500 ansatte.

Selv om Frank Varner har overdratt Varner Gruppen til sine tre sønner, avviser eldstemann Petter at konsernet vil gjennomgå store forandringer som følge av eierbyttet.

- Vi fortsetter i samme stil som før, men det betyr ikke at vi ikke vil gå nye veier. De ulike kjedene er stadig i utvikling, et eksempel er Dressmanns europasatsing, sier han.

En livsstil

Varner-brødrene har vokst opp med kassaapparater og moteprat, men Petter Varner tror familien hadde vært sjanseløs på markedet dersom de ikke var oppriktig interessert i det de driver med.

- For meg er moter livsstil og hobby. Vil du for eksempel vite hva som blir neste sesongs mote, er det bare å spørre, sier Varner.

Nye markeder

- Formuen er ikke noe jeg sitter med i hånda eller tenker på til daglig. Jeg vil tro jeg lever et nokså vanlig familieliv, sier Dressmann-sjefen, som nå gjør seg klar for nye erobringer.

vibeke.madsen@dagbladet.no