Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutten med gullplatene

Han kan være så «glatt» han bare vil - når pop-året 1996 skal oppsummeres, er produsenten, låtskriveren og sangeren Babyface uslåelig. Ingen har skrevet og produsert flere hits enn denne mannen i år. Sånt blir det penger av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hittil er Babyface representert på plater som til sammen er solgt i over 70 millioner eksemplarer - om han så bare skulle få en krone per stykk har han allerede nok til temmelig mye smør på brødskiva.

Kenneth «Babyface» Edmonds (37) er rett og slett musikkentreprenør. Og han har mye av fortjenesten når folk som Toni Braxton, TLC, Tony Rich Project, Outkast og Az Yet får plass på Billboard-listene for 1996.

Billboard-vinner

Han har produsert 14 av låtene som har ligget på Billboard Hot 100-liste i 1996, hvilket gjør ham til soleklar vinner i produsentklassen. Som låtskriver har han hatt 13 låter på den samme lista, og er dermed uslåelig også her.

På R&B-lista har han vært representert med 17 låter, både som låtskriver og produsent. Og hans eget plateselskap, LaFace, slår ut alle andre selskaper med antall hits: 28 i tallet.

Stjerner

Men dette er ikke første gang Babyface gjør suksess. Han er mannen bak låter som «End of the Road» og «I'll Make Love To You» med Boyz II Men. Han har dessuten vært produsent og/eller låtskriver for artister som Michael Jackson, Madonna, Mariah Carey, Bobby Brown, Eric Clapton, Color Me Badd, Sheena Easton, Aretha Franklin, Whitney Houston, Chaka Khan, Gladys Knight og Vanessa Williams, for å nevne noen.

Og han har hatt en finger eller ti med i en rekke soundtracks - som «Bodyguard», «Ghostbusters 2», «Waiting To Exhale» og «The Preacher's Wife».

Låtskriver

Selv har han bakgrunn fra band som Manchild og The Deele.

- Jeg betrakter meg selv som låtskriver, først og fremst, sier Babyface i et intervju.

- Deretter som plateprodusent. Og jeg antar de andre tingene jeg gjør, kan komme i en hvilken som helst rekkefølge etter det.

Blant «de andre tingene» er hans egen karriere som artist. I høst kom hans fjerde soloalbum, «The Day», selvskrevet og selvprodusert, naturligvis. Og med gjesteopptredener av Kenny G., Mariah Carey, Stevie Wonder, LL Cool J, Eric Clapton og Jody Watley.

Og framover? Nå jobber Babyface med Elton John, The Rolling Stones og Aretha Franklin, samt med soundtrack for filmen «Soul Fool».

«Musikkpolitiet» kan fnyse så mye de orker - Babyface kommer også de til å høre mye mer fra.