Guttene er sporløst forsvunnet

- Vi har ingen anelse om hvor de befinner seg, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En amatørvideo som viser en niåring bli lagt i bakken av en vekter på en togstasjon i Malmö har vakt sterke reaksjoner. Niåringen og en annen gutt ble stoppet av sikkerhetsvaktene, angivelig etter å ha sneket på toget. 

Nå er det to guttene sporløst forsvunnet, skriver Aftonbladet
 
Guttene skal ha kommet til Sverige alene som flyktninger. De ble plassert på et behandlingshjem i Skåne, da de ikke hadde tilhørighet i landet. Fredag var de på rømmen fra behandligshjemmet. Nå er det altså på rømmen igjen. 

På rømmen Amatørvideoen viser at niåringen blir lagt i bakken og får slått hodet i steingolvet. Da den andre gutten forsøkte å komme kameraten til unnsetning, skal sikkerhetsvaktene ha svart med en albue mot ham.

Etter hendelsen på togstasjonen, skal de to ha blitt ført tilbake til behandlingshjemmet i Skåne, for deretter å bli kjørt til utlendingsdirektoratet i Malmö.

- Da de ankom Malmö, forsvant de fra stedet. De er nå etterlyst, sier Anders Lindskog ved politiet i Malmö til Aftonbladet. 

Omstendighetene rundt forsvinningen er ikke kjent. Politiet opplyser at de har få spor å gå etter, og det er ikke iverksatt noen leteaksjon. 

- Vi har ingen anelse om hvor de befinner seg, og vi vet ikke hvor vi skal lete. Om det er i landet eller om de har dratt til Danmark har vi ingen opplysninger om, sier Lindskog. 

1465 barn forsvunnet Tall fra det svenske utlendingsdirektoratet, Migrationsverket, viser at 1465 enslige flyktningbarn har forsvunnet i Sverige de fem siste åra. 

Vekteren som la niåringen i bakken er ansatt i Svensk Bevakningstjänst, og er nå tatt ut av tjeneste. Selskapet medgir at han gikk for langt under hendelsen. 

- Hodet hans faller åpenbart i bakken, og slikt skal ikke skje, sa vekterselskapets direktør Anders Lönnebo etter hendelsen.

Politiet opplyste først at de ikke etterforsket saken. Men etter at en rekke privatpersoner har anmeldt vekterne for mishandling, har de nå iverksatt en etterforskning. 

Videoen, som først ble publisert av avisa Sydsvenskan, er i underkant av ett minutt lang. Men ifølge Expressens opplysninger, skal det finnes rundt 30 minutter med opptak av hendelsen, fanget opp av ulike overvåkingskameraer på togstasjonen.