- Guttene er veldig innpåslitne

MALTA (Dagbladet): Norske jenter på språkreise får klar beskjed av lederne om å være forsiktige når de går på byen. For der møter de beilere som har vanskelig for å akseptere et nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet treffer tre språkreisejenter og lederne deres på hotell St. Georges private badeklubb i St. Julians. Jentene synes det er artig å gå på diskotek, men oppmerksomheten fra hankjønnene kan bli i meste laget.

- Det er et enormt liv om kveldene, med mange mennesker ute. Guttene er veldig innpåslitne og tar ikke hint, sier Linn Kirkeberg (16).

- Det skjer ofte at guttene spanderer drinker. Selv om vi ikke har lov til å drikke, er det alltid noen som gjør det likevel. Og da kan det enkelte ganger gå over styr, sier Merete Gundersen (17).

Sommerens voldtektshistorier er velkjente. Lederne ved språkskolen gir klar beskjed om å være forsiktige med hvor i byen de går, og at de bare skal ta enkelte typer drosjer.

- Det går egentlig greit. Du må være viljesterk og si klart nei, så gir de seg. Utelivet er litt intenst, men Malta er helt topp, sier Tone Ramslien (17).

SYDEN:</B> Jentene trives på Malta, men tar forholdsregler. (f.v) Linn Kirkeberg, Ann Kathrin Hjelle, Merete Gundersen, Ellen Andersen og Tone Ramslien.