Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Guttene erkjenner ikke straffskyld

De to guttene som er siktet for å ha drept Bernt Alfred Lillebo erkjenner ikke straffeskyld. De ble i formiddag varetektsfengslet for fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min klient vedgår å ha deltatt i hendelsesforløpet som ledet fram til farens død. Han erkjenner likevel ikke straffeskyld etter siktelsen om forsettlig drap, sier Ole-Martin Andreassen som forsvarer 17-åringen.

Heller ikke 18-åringen sier seg skyldig i forsettlig drap.

- Vi vil avvente etterforskningen før vi tar stilling til skyldsspørsmålet. Det er ennå uklart hvem som har gjort hva og hva som var den konkrete dødsårsaken, sier Torstein Rugtvedt til Dagbladet.no.

Begge advokatene åpner for at det kan bli aktuelt å erkjenne straffeskyld seinere.

- Jeg vil ikke spekulere i hva min klient vil gjøre i framtida. Jeg konstaterer bare at avhørene ennå ikke har berørt temaer som subjektiv skyld eller motiv, sier Andreassen til Dagbladet.no.

Advokatene ønsker ikke å fortelle hva de siktede har sagt i avhørene. De avviser også at guttene kom med noen form for tilståelse til politiet i Danmark.

Begge guttene ble avhørt også i ettermiddag, og har det etter forholdene bra, ifølge advokatene.

- 18-åringen har det så bra man kan forvente etter omstendighetene, sier Rugtvedt.

Fengslingsmøtet klokka 09 skulle kun være en formalitet fordi begge de drapssiktede samtykket i varetektsfengsling. Likevel kom ikke kjennelsen før like etter klokka 11.

- De siktedes forklaringer var ikke ferdig i tide, men nå har jeg nettopp faxet kjennelsen til påtalemyndighetene og advokatene, sier herredsrettsdommer Bernhard Halvorsen til Dagbladet.no.

Begge fikk fire ukers varetekt.

<B>IKKE STRAFFESKYLD:</B> Sønnen til avdøde Bernt Alfred Lillebo sier seg ikke skyldig i forsettlig drap, opplyser advokat Ole-Martin Andreassen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media