- Guttene holdt i tyvegods

- Så forbannet at jeg ser rødt, sier ordenssjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordenssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon er mildt sagt irritert over hvordan foreldre og medier framstiller politiaksjonen der to gutter ble lagt i håndjern.

- Jeg er så forbannet at jeg ser rødt, sier en oppbrakt Stølen til Dagbladet.no. Han sikter til vår egen omtale av hendelsen i dag.

Spetakkel

Ifølge ordenssjefen kom politiet til Thorvald Meyers gate 23 på Grünerløkka i Oslo etter tips fra en nabo som hadde sett seks gutter med en veske som kunne inneholde tyvegods.

Tipset var av stor interesse for politiet, som hadde pågrepet en mann samme sted to dager tidligere. Da beslagla politiet 350 000 kroner i kontanter og en softgun. Det ser ut som et vanlig våpen, men skyter runde plastkuler.

- Guttene hadde en veske med cd-spillere, kameraer og andre gjenstander, sier Stølen til Dagbladet.no. Da patruljen kom fram og ba om en forklaring, stakk fire av dem straks av gårde.

Ifølge Stølen holdt ungdommene et kamera, et myntsett og en cd-spiller da politiet kom til bakgården. Han hevder at det var nødvendig å undersøke om guttene kunne ha stjålet gjenstandene, men at både ungdommene og flere av foreldrene deres svarte med et voldsomt spetakkel.

Loggført

- Det var skriking og kaos i en halvtime. Da vi fikk oppklart hvem som eide bagen, kom håndjernene av og guttene ble løslatt, sier ordenssjefen.

Dagbladet fikk i går opplyst av politiet at hendelsen ikke var loggført. Ifølge Stølen skyldes det trolig at operasjonsledelsen som sjekket saken i går kveld, søkte på adressen der ungdommene ble pågrepet. Men hendelsen var etter det Stølen opplyser loggført på en naboadresse, der anmeldelsen stammet fra.

Dette bekrefter oslopolitiets informasjonsavdeling i dag.