Guttene må innrømme straffskyld

AYIA NAPA (Dagbladet): Begge de to norske ungdommene som fortsatt sitter fengslet på Kypros beskyldt for voldtekt mot en svenske jente, må trolig innrømme straffeskyld for å kunne slippe unna med en bot på inntil 22500 kroner, og dermed unngå en full rettsbehandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Skal på andejakt

- Det er berammet et møte med påtalemyndigheten på Kypros i morgentimene i dag, sier ungdommenes norske advokat, Kjell Heggvoll.

- Jeg regner med at vi kommer fram til en løsning på dette møtet, og at de to er tilbake i Norge i løpet av helga, og kan stille til skolestart mandag.

Det tredje nordmannen som ble arrestert i forbindelse med saken ble løslatt i går og kom hjem til Trondheim ved midnatt.

Norske medier fikk stille til sammen seks spørsmål til den ene 18-åringen som fortsatt sitter fengslet i Paralimni for medvirkning til utuktig atferd mot en 16 år gammel jente på Kypros.

Skrev svar

Spørsmålene var skriftlige, og 18-åringen skrev selv ned svarene. 18-åringens juridiske rådgiver, Kjell Heggvoll, ville ikke vise media svarene, men heller lese dem opp. På det ene spørsmålet, «hvordan føles det å bli tiltalt», sa Heggvoll at 18-åringen følte seg urettferdig behandlet.

Advokaten hevder at to av de norske mennene bare har kysset jenta, og at hun var med på det.

Den svenske hovedmannen i saken sa imidlertid i Dagbladet på mandag at to av de norske mennene var aktive under episoden. I tillegg forklarte han at jenta hadde sovnet og at en nordmann skal ha tatt av henne klærne, før to nordmenn begynte å tukle med henne mens hun sov.

Dyr lærdom

Den siste norske 18-åringen sitter fengslet i Xylophagou. Advokat Heggvoll ga media følgende svar:

- Han sier at dette var dyrkjøpt lærdom. Han ble glad da han fikk høre at kameraten gikk fri, men han synes det er urettferdig at de to som er igjen, ikke er løslatt. Han var deppa til å begynne med, men har ikke tenkt så mye på saken. Tida bruker han til å lese. Når han kommer hjem skal han forsøke å glemme det hele, og fortsette livet som før.

PÅ KYPROS