- Guttene tror alt er greit her. Mange går langt over grensa og tafser mye

Norske ungdommer i Ayia Napa fristes av hemningsløs fyll, sol og sex. På enkelte steder får du drikke så mye du klarer på to timer mot rundt 110 kroner.

PÅ PARTYFERIE: Helene Alexandra Christensen (18) fra Bærum og Christina Solem (19) fra Oslo mener mange gutter går over streken på utestedene i Ayia Napa. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
PÅ PARTYFERIE: Helene Alexandra Christensen (18) fra Bærum og Christina Solem (19) fra Oslo mener mange gutter går over streken på utestedene i Ayia Napa. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AYIA NAPA (Dagbladet): «Napa er feststed nummer én. Billige drinker, klining. Sexy dansing. Se selv!» sier en norsk 18-åring til Dagbladet på det populære utestedet «Grabbarna Grus» i partybyen Ayia Napa på Kyrpos.

Rundt Dagbladets reporter fester 200-300 ungdommer, hovedsakelig fra Norge og Sverige. Tett dansing, råklining og shotting. Og mye tafsing.

- Guttene tror alt er greit - Partylivet her er helt sinnsykt. Det er noe helt annet enn noe annet jeg har vært med på før, sier Christina Solem (19) fra Oslo til Dagbladet.

Hun er på jentetur sammen med Helene Alexandra Christensen (18) fra Bærum.

- Guttene tror alt er greit når du er i syden, så det er mange som går langt over streken og tafser mye, sier Christensen til Dagbladet.

BODYSHOTS: Her ligger en jente på bardisken for at gutter skal kunne gjøre bodyshots fra kroppen hennes. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
BODYSHOTS: Her ligger en jente på bardisken for at gutter skal kunne gjøre bodyshots fra kroppen hennes. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer

De to har vært ute i et strekk siden de kom natt til fredag.

- Vi dro rett ut da vi kom, og har vært ute hver dag. Vi planla å ha en alkoholfri dag, men det gikk ikke.

TETT DANSING: Guttene på utestedet skryter av hvor lett det er å  «få seg noe» fra fulle norske jenter, mens mange av jentene klager over tafsing. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
TETT DANSING: Guttene på utestedet skryter av hvor lett det er å «få seg noe» fra fulle norske jenter, mens mange av jentene klager over tafsing. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer

Solem understreker at de har høye krav til guttene, men erkjenner at endel av guttene innfrir - spesielt de svenske.

- Vi går jo ikke for hvem som helst, men det er jo et par sommerflørter på gang. Vi foretrekker de svenske guttene.

Lokkes med åpen bar og gratis shots På utestedene lokkes det med gratis shots og happy hour - på drinker som allerede er råbillige sammenlinket med prisene i Norge.

FOR FULLE: Mange fikk i seg litt for mye å drikke under festingen i Ayia Napa. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
FOR FULLE: Mange fikk i seg litt for mye å drikke under festingen i Ayia Napa. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer

På en bar i den skandinaviske partygata i Ayia Napa lokkes det med «Åpen bar» i to timer for 15 euro. Det betyr altså at  du kan drikke så mye du vil i to timer for det som tilsvarer bare litt over 110 kroner.

- Paaaarty! roper en gutt mens han tar et godt tak på rumpa til av jentene på utestedet «Grabbarna Grus» og begynner å råkline med henne. Hun tar en fast hånd rundt overkroppen hans og smiler.

FULL FEST: Norske og svenske ungdommer fester hardt om bord på partycruise i Ayia Napa. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
FULL FEST: Norske og svenske ungdommer fester hardt om bord på partycruise i Ayia Napa. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer

Guttene på utestedet skryter av hvor lett det er å  «få seg noe» fra fulle norske jenter.

- Det er god stemning, man er i et annet land og det er en litt sånn «what´s happens in Napa stays in Napa». Pult, pult, pult, sier «Arild» fra Drammen mens han peker på noen jenter på utestedet. Så bestiller han seg to drinker for totalt fire euro.

BILLIG ALKOHOL: Mange valgte å ta turen på partycruise, der man har flere drikkekonkurranser og happy hour. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
BILLIG ALKOHOL: Mange valgte å ta turen på partycruise, der man har flere drikkekonkurranser og happy hour. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer

Et par av jentene forteller at de har møtt på gutter de har blitt med hjem, og om venninner som har blitt med gutter til deres hotell.

- Hun sa klart i fra om at hun ikke kom hjem til vårt hotell i går kveld. Man må jo ha det litt gøy, sier «Synne» fra Moss.
 
«Spritcruise» Mange av ungdommene Dagbladet snakket med forteller at det festes fra man står opp til man legger seg. Enkelte starter dagen med drinker og cocktails på stranda, mens andre velger å delta på såkalte «spritcruise» eller «partycruise».

Dagbladet var med på partycruise i regi av Grabbarna Grus på torsdag, noe som starter allerede klokken 12 på formiddagen. Etter en times «oppvarming» med billig alkohol på hotell Kalypso, ble de 200-300 ungdommene - hovedsakelig norske og svenske - geleidet til båten.

STUPEKONKURRANSE: Her hopper et par lettkledde ungdommer fra båten. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
STUPEKONKURRANSE: Her hopper et par lettkledde ungdommer fra båten. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer

Der fortsatte festen i ytterligere fire timer, med enda mer billig drikke og drikkekonkurranser. Blant annet ble ungdommene valgt ut til å gjøre såkalte «bodyshots», der en jente legger seg på bardisken mens bartenderen lager en drink på kroppen hennes - som en tilfeldig gutt deretter slikker i seg.

Mens et par jenter i glu bikini danser sensuelt mot en stang som for anledningen fungerer som en slags strippestang, står to andre jenter og råkliner til stor begeistring for en gjeng gutter. I et annet hjørne av båten har en jente i sort bikinioverdel begynt å kysse med en gutt i bar overkropp.

FOR MYE: For enkelte ble det for mye alkohol på partycruiset.  Foto: Jonas Sverrisson Rasch/Dagbladet
FOR MYE: For enkelte ble det for mye alkohol på partycruiset. Foto: Jonas Sverrisson Rasch/Dagbladet Vis mer

Diskresjon er ikke noe som virker som å oppta ungdommene nevneverdig, for mens flere titalls ungdommer står i kø for å få seg pølse i brød, sitter en gutt og en jente med matchende t-skjorter og kysser mens han beføler henne på puppene.

Mindreårige Klientellet på utestedene i den skandinaviske partygata på Ayia Napa varierer fra kanskje 25 år og helt ned til 14-årsalderen.

En norsk 14-åring var åpen om alderen sin da vi møtte ham utenfor et av utestedene, men understreket samtidig når han fikk vite at han snakket med journalister fra Dagbladet at han ikke drakk alkohol.

UTMATTENDE: Flere sluknet i slutten av partycruiset. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
UTMATTENDE: Flere sluknet i slutten av partycruiset. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer

En av mennene bak utestedet «Grabbarna Grus», Martin Svensk, forteller at de prøver å håndheve aldersgrensen så godt som de kan.

- I går måtte vi kaste ut to norske 16-åringer. Vi prøver å håndtere aldersgrensen så godt vi klarer å skille på en 16- og 18-åring, og vi er nok mye strengere enn de andre plassene her. De gir nok litt mer faen, sier Svensk til Dagbladet.

MÅTTE BÆRES UT: Her bæres en jente ut fra båten etter partycruiset i Ayia Napa. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
MÅTTE BÆRES UT: Her bæres en jente ut fra båten etter partycruiset i Ayia Napa. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer

- En annen ting er jo hvem som egentlig har ansvaret når en underårig norsk gutt dukker opp her. Det er foreldrene som har gitt dem lov å dra til en partyby. Jeg ville aldri latt barnet mitt komme hit før han er gammel nok, fortsetter han.

- Norske villere og mer spandable Han beskriver sine norske kunder som mer villere og bedre enn de svenske - og antyder at de legger igjen mer penger i baren.

- Nordmenn er mer spandable enn svenske og lager mindre bråk. Norske gutter liker svenske jenter og omvendt, og norske jenter liker svenske gutter og omvendt. Sånn sett fungerer det veldig bra, mener han.

Svensk avviser at de fokuserer for mye på sex, og mener det er britene som har de såkalte sexcruisene som tidligere har blitt omtalt i skandinaviske medier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer