Gutter (12) alvorlig skadd av rødsprit

Etter at noen helte rødsprit på bålet. Hentet av luftambulanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ulykken skjedde i forbindelse med opptenning av et bål på speiderleiren «Fri:05» ved Ingelsrud i Eidskog kommune i Hedmark. 8220 ungdommer deltar i leiren som avsluttes fredag denne uka.

- Det ble brukt rødsprit i forbindelse med båltenningen. Det oppsto en slags liten eksplosjon, og to gutter på tolv år fikk ganske alvorlige brannskader. De er fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus, sier operasjonsleder Thorbjørn Rønning ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Ullevål universitetssykehus opplyser ifølge ANB at den ene 12-åringen har fått brannskader i ansikt og bryst. Den andre pådro seg alvorlige brannskader på brystet. Tilstanden er alvorlig men stabil for begge. De fikk intensivbehandling mandag ettermiddag.

 Generalsekretær Tore Torstad i Norges Speiderforbund sier til Dagbladet.no at ulykken skjedde i forbindelse med en matlagingsaktivitet klokka 11 i dag.

- De lagde mat på bål og noen hadde med seg rødsprit og helte den på bålet. Flammene slo opp og to gutter ble skadd på skuldrene og overkroppen, sier Torstad.

Han legger til at rødspriten selvsagt ikke var noe som var en del av matlagingsaktiviteten.

- Hvem helte rødspriten på bålet?

- Nei, det er ikke klarlagt.

Torstad forteller at de har bygd opp en egen liten by for de over 8000 speiderne, og at de derfor hadde egen lege på stedet raskt som tok hånd om de to guttene.

De to som ble alvorlig skadd er fra avdelingen i Romsdal og Nordmøre.

HAR ANSVAR FOR 8220: Generalsekretær Tore Torstad i Norges Speiderforbund.