Gutter (16 og 17) siktet for voldtekt av jente (14)

Erkjenner ikke straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To gutter på 16 og 17 år er siktet for voldtekt av ei 14 år gammel jente som var på familieferie i Troms. De erkjenner ikke straffskyld. Overgrepet skal ha funnet sted sent torsdag kveld i den ene guttens hjem i en kommune i Midtre Hålogaland politidistrikt, skriver Stavanger Aftenblad.

Guttene ble pågrepet natt til fredag. Begge ble løslatt etter å ha avgitt forklaring.
Jenta ikke avhørt Ifølge politifullmektig Børre Gunnerud i Midtre Hålogaland politidistrikt har politiet sikret bevis i saken som kan avkrefte eller støtte forklaringer som er gitt. Jenta var tirsdag kveld ikke avhørt, på tross av at det var fem dager siden overgrepet skal ha funnet sted.

- Hadde dette vært en voksen kvinne, så ville hun vært avhørt samme dag som dette skjedde. Men i og med at vi snakker om et barn, må det foretas dommeravhør, sier Gunnerud til avisa Nordlys.
Kontaktet i etterkant Jenta, som er fra Rogaland, skal ha blitt kjent med guttene mens hun var på ferie med familien sin i Troms.

- Hun har allerede opplevd at de siktede etter at de ble løslatt kontaktet henne på sosiale medier. Etter gjentatte purringer fra vår side ila politiet de siktede forbud mot å kontakte henne, sier bistandsadvokat Anne Kroken til avisa. Ifølge bistandsadvokaten er det viktig for jenta og familien at det blir fortgang i saken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer