STORE SKADER:  Åsgården skole fikk store skader i brannen, som ble meldt like etter klokka 22 i går kveld. 30 brannfolk fra Tønsberg og Kopstad har jobbet på branntomta - i natt med etterslokking. FOTO: LASSE LJUNG, NYHETSFOTO.
STORE SKADER: Åsgården skole fikk store skader i brannen, som ble meldt like etter klokka 22 i går kveld. 30 brannfolk fra Tønsberg og Kopstad har jobbet på branntomta - i natt med etterslokking. FOTO: LASSE LJUNG, NYHETSFOTO.Vis mer

Gutter (16) siktet for skolebrann

Store skader i skolebrann i Vestfold. - Her blir det ikke undervisning tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): To 16 år gamle gutter er siktet for å ha forårsaket skolebrannen i Vestfold i går kveld.

Under avhør i natt innrømmet en 16-åring å ha tent på papir i skolegården, rett i forkant av brannen, opplyser Vestfold politidistrikt i morges.

Innrømmelse- En 16 år gammel gutt fra Åsgårdstrand har i avhør forklart at han var i skolegården sammen med flere jevnaldrende kamerater like før det begynte å brenne i skolebygget. Han har innrømmet at han tente på noe papir. 16-åringens status er dermed endret fra vitne til siktet, sier operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt til NTB.

Fire gutter i 15-16 års alderen satt i natt i avhør på politistasjonen i Horten om storbrannen på Åsgården skole i Åsgårdstrand.

Siktet - Ytterligere en 16 år gammel gutt er siktet. Også han har forklart seg om hendelsesforløpet. Videre skal vi mandag formiddag avhøre en 16 år gammel gutt som er mistenkt og en 16 år gammel gutt som har status som vitne, sier jourhavende jurist Eskil Bredesen i Vestfold politidistrikt til NTB.

- Guttene er observert på skoleområdet før brannen ble meldt ved 22-tiden søndag. De har status som vitner.
- Det er mistanke om at brannen er påsatt, opplyste operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt til Dagbladet ved 01.30-tiden.

Ved 06.30-tiden opplyser politiet at status er endret fra vitne til siktet for to av guttene.

EtterslokkingAvhørene fortsetter utover dagen, og det utelukkes ikke at flere kan bli siktet.

Brannen var under kontroll like over midnatt, og ved 01.30-tiden i natt var brannfolk fra Tønsberg og Kopstad fortsatt i gang med etterslokking.

Barneskolen, som ble bygd i 1971, har 243 elever opp til 7. klasse og 29 ansatte i skole og skolefritidsordning.

- Ikke undervisning her- Det er store skader, og her kan det ikke bli noen undervisning når skoleferien er slutt tirsdag over påske, sier Wendelborg.

I alt seks klasserom, gymsalen, et mediatek og skolekjøkkenet er totalt utbrent og ødelagt.
Noen klasserom og andre deler av undervisningsarealet er delvis berget.

Brannvesenet ble varslet av naboer like over klokka 22, og i alt 30 mann fra to brannstasjoner har vært i gang med slokkingen.

Politiet har fått flere tips om at det først ble sett flammer i en konteiner inne på skoleområdet. 

Elever gråtIfølge Tønsbergs Blad var det barn som sto i pysjen utenfor branntomta og gråt over skolen sin, som var i ferd med å bli ødelagt av flammene.