Gutter angrep kvinne (84)

Den 84 år gamle kvinnen var på vei hjem etter lørdagshandelen på Rimi da hun ble angrepet av tre mindreårige gutter. De skal ha slått henne kraftig med kjepper og en balltreliknende stokk over begge hendene. Kvinnen er sterkt preget av den grufulle opplevelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enken måtte på Legevakta etter det grufulle overfallet på Sandaker i Oslo lørdag ettermiddag. Oslo-kvinnen anmeldte i går forholdet til politiet, og fikk avgi forklaring hjemme i sin egen stue.

11 til 13 år gamle

84-åringen har anslått guttenes alder til mellom 11 og 13 år, mens de yngste skal ikke vært mer enn rundt 120 cm høye.
Kvinnen hadde vært Rimi på Sandakersenteret, og var på vei hjem med trillebag og håndveske da overfallet skjedde.

- 84-åringen har forklart at hun kom gående langs veien. Opp på hennes venstre side kom en av guttene, og slo henne over venstre hånd med en balltreliknende stokk. De to andre kom fra høyre side og slo henne flere ganger over høyre hånd med kjepper, opplyser vaktleder Ingebrigt Eldegard ved Kriminalvakta ved Oslo politikammer til Dagbladet.

Den eldre kvinnen skal ha skreket så høyt at guttene løp fra henne. Hun ble ikke frastjålet noe under overfallet.

Datteren hennes sier til Dagbladet at den forferdelige opplevelsen har gått hardt innpå kvinnen.

Voldsom påkjenning

- Hun er svært redd etter det som skjedde, og preget av sorg og tristhet over at barn kan være i stand to å gjøre noe sånt, sier datteren.

- Hun er svak og sliten, og synes det var en voldsom påkjenning, sier den 47 år gamle datteren til Dagbladet.

Hun forteller at moren ble grundig undersøkt på Legevakta etter overfallet i 16-tida lørdag. Ifølge datteren bærer morens hender synlige spor av slagene.

- Venstre hånd, den hun holdt håndvesken sin i, har fått en stor hevelse med bloduttredelser under. Høyre hånd har fått en noe mindre hevelse. Hun har vondt i begge hendene, sier datteren.

Politietterforskes

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen, og vaktleder Ingebrigt Eldegard ved kriminalvakta sier til Dagbladet at den etterforskes på vanlig måte.

- Foreløpig vet vi ingenting om hvem om kan ha gjort dette. Om guttene er så unge kan de ikke straffeforfølges, men vi kan iverksette forebyggende tiltak, sier vaktleder Eldegard til Dagbladet.

84-åringen har sagt at «det var gutter man ikke forventer kan gjøre noe sånt».

Her er hennes beskrivelse av guttene: Den ene skal ha vært 12- 13 år, mellom 155- 165 cm høy med lyst, kort hår og blå øyne. De to andre skal ha vært 11- 12 år, 120- 130 cm høye og med lyst kort hår. Alle tre var normalt, pent kledd.

SLÅTT AV GUTTER: Her i Carl Jeppensens gate på Sandaker i Oslo ble den 84 år gamle kvinnen angrepet av tre gutter mellom 11 og 13 år lørdag ettermiddag.