Gutter banket opp jente

Midt på natten dro tre gutter i 19-20-årsalderen til den 16 år gamle jenta for å banke henne opp. De ville hevne seg fordi hun hadde vitnet mot dem i en promillesak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta ble vekket av de tre guttene midt i natten, og var synlig oppskaket etter episoden. Hun hadde flere blåmerker i ansiktet da politiet kom til stedet. Guttene ville hevne seg fordi jenta en måned tidligere hadde vitnet mot dem i en promillesak.

- Dette er en sak vi ser svært alvorlig på, sier lensmannsbetjent Tony Eide til Bergensavisen.

Episoden skjedde natt til lørdag i Sund kommune på Sotra, og guttene, som bor i nabokommunen Fjell, dro ens ærend til jentas hjem for å hevne seg.

Alene hjemme

Foreldrene var bortreist, og jenta var alene hjemme da guttene ringte på døra klokka 3 om natta. De slo henne flere ganger i ansiktet med knyttneven da hun åpnet døra.

Jenta fikk et blått øye og flere blåmerker etter konfrontasjonen.

Jenta ønsker ikke å anmelde saken. Voldshandlingene klassifiseres som legemsfornærmelse og det er ikke mulig med offentlige påtale uten anmeldelse. Guttene går dermed inntil videre fri, men politiet etterforsker saken videre.

- Voldsepisoden er stygg fordi det sannsynligvis dreier seg om en ren hevnaksjon, sier Eide til BA:
- Det kan være at jenta ikke tør å anmelde saken av frykt for flere represalier.

Jenta og guttene er bekjente og tidligere venner. Det var bare en av de tre guttene som slo, og han er ikke identisk med den promilledømte.