Stockholm

Gutter bortført og voldtatt på kirkegård

To tenåringsgutter ble funnet på en kirkegård i Stockholm søndag morgen, etter å ha blitt bortført, voldtatt og mishandlet i flere timer natta før. To menn er pågrepet.

FUNNET PÅ KIRKEGÅRD: To tenåringsgutter skal ha blitt bortført og grovt mishandlet på en kirkegård i Stockholm natt til søndag 23. august. Video: Janne Åkesson/Swepix/Expressen TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De to guttene i 15-17-årsalderen ble i 9-tiden søndag morgen funnet skadd og avkledde av forbipasserende på kirkegården i Solna kommune utenfor Stockholm sentrum.

– De ble fratatt klærne sine og utsatt for vold. Det synes å ha pågått under store deler av natta, fra midnatt til omkring klokka åtte på morgenen, sier etterforskningsleder og statsadvokat Anders Tordai til nyhetsbyrået TT.

Nekter straffskyld

To unge menn er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse, grov mishandling og voldtekt. Begge nekter straffskyld, ifølge forsvarerne.

– Han nekter for å ha gjort noe ulovlig, sier Aziman, som forsvarer mannen som fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Den andre siktede mannen framstilles for varetektsfengsling onsdag.

– Min klient nekter for å ha gjort noe ulovlig. Det er det eneste jeg kan si på grunn av restriksjoner, sier mannens forsvarer, Gabriella Alnemark, i en epost til nyhetsbyrået TT.

Utpekt av fornærmede

Guttene ble ført til sykehus, men var bevisste og kunne beskrive kidnapperne til politiet. Også et vitne pekte ut to personer som løp fra kirkegården da politiet kom. De mistenkte ble pågrepet kort tid etterpå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer