Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutter dømt for gruppevoldtekt

Etter tur gjennomførte de fire guttene samleie med den forsvarsløse jenta (16). Som følge av de massive sex-overgrepene ble hun gravid og måtte ta abort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En enstemmig byrett har funnet de pakistanske guttene, som var i 16-årsalderen da de misbrukte jenta, skyldige. De er også dømt til å betale henne til sammen 54 0000 kroner i oppreisning og erstatning.

Dette er en av de største summene som er tilkjent et sex-offer her i landet, og understreker sakens meget alvorlige karakter. I premissene heter det:

- Fatale konsekvenser

- Overgrepene fikk fatale konsekvenser for jenta. Det var hensynsløst ikke å bruke kondom. Offeret ble gravid, og valgte å ta abort, sjøl om hun er prinsipiell motstander av abort. Hun klarte verken å gå på skole eller være i arbeid som en følge av det som skjedde med henne, slår dommerne fast.

Ifølge dommen lokket først en av guttene jenta med seg ned i en skråning ved Jordal Amfi, hvor han rev av henne klærne - og voldtok henne.

- Jeg kjempet imot, men ga etter hvert opp. Mens voldtekten pågikk, kom jeg i en slags transe. Det var som om jeg forlot min egen kropp, og ble liggende helt fortvilt med hendene foran ansiktet, forklarte jenta.

Samleie etter tur

Dommerne slår fast at de tre andre guttene etter tur hadde samleie med den forsvarsløse 16-åringen, før gutten som hadde voldtatt henne gjennomførte et nytt samleie med henne, mens hun var ute av stand til å forsvare seg.

De tre andre ble dømt for å ha hatt samleie med en som ikke var i stand til å motsette seg handlingen.

- Overgrepene har preg av gruppevoldtekt, sier retten, som har lagt vekt på at Høyesterett nylig slo fast at straffenivået for voldtekt skal heves.

De tiltalte ble dømt til straffer fra et og et halvt til to og et halvt års fengsel. En ble også funnet skyldig i flere barneran.