Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutter fant bombeoppskrift på nettet

To danske tenåringer fant oppskrift på en giftbombe på nettet. Bomben eksploderte mellom hendene på dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skrikende av smerte og med blodet rennende fra åpne sår slo de to guttene alarm, skriver avisa BT Online i dag. 16-åringen fikk revet av seg tre fingre. Kameraten fikk skader i ansiktet. Politiet kan foreløpig ikke si noe om omfanget av skadene.

- Det er skrekkelig at et par gutter kan bli invalidisert på livstid på grunn av slik dritt, sier vakthavende ved Aalborg politi til BT. Slike bomber kan i verste fall være livsfarlige.

Guttene hadde ikke hatt problemer med å få tak i ingrediensene til bomben, blant annet saltsyre og acetonsyre.

- Blandingsforholdene sto på hjemmesiden. Det eneste guttene trengte for å lage bomben, var en lunte, sier vakthavende politibetjent.

Ethvert barn kan i dag sitte hjemme på lekeromet og laste ned en hel terroristhåndbok. Så lenge sidene ikke oppfordrer direkte til terrorisme, er det ikke ulovlig å legge slik informasjon ut på nettet.

Det er ikke første gang guttene prøver seg som bombemakere. De har tidligere lyktes i å detonere lignende bomber, forklarte de for politiet på sykehuset.

Guttene fortalte også at de hadde lagret flere kjemikalier i et uthus ved siden av foreldrens hus. Bombeeksperter ble kalt inn for å uskadeliggjøre stoffene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media